Hlavní obsah

Chceš do F1? Připrav si miliardu dolarů! varuje legendu šéf Mercedesu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf stáje Mercedes Toto Wolff se nechal slyšet, že pokud se bývalý závodník Michael Andretti chystá vstoupit s vlastním týmem do seriálu formule 1, bude ho to stát přibližně jednu miliardu dolarů (cca 22,5 miliardy korun).

Foto: Sport.cz

Šéf Mercedesu Toto Wolff.

Článek

Mistr světa ve formuli 1 Mario Andretti nedávno odtajnil, že jeho syn Michael chce s týmem Andretti Global do seriálu vstoupit v roce 2024. Všechno je téměř připraveno a čeká se na souhlas FIA.

Má to ale jeden háček. A není jím jen vstupní poplatek ve výši 200 milionů dolarů, který bude muset americký rodinný klan závodníků zajistit. Podle Wolffa bude Andretti potřebovat mnohem více finančních prostředků, aby byl tým v šampionátu konkurenceschopný.

„Každý tým, který se připojuje, by měl přidat nějakou hodnotu. Nejde jen o zaplacení vstupního poplatku," řekl Wolff a poslal možnému konkurentovi v F1 varování, že fungování v prestižním šampionátu není jednoduché.

Foto: Tim Sharp, ČTK/AP

Michael Andretti se svým otcem

„Podle mě musí ukázat, co všechno můžou udělat pro šampionát, pro ostatní týmy i FIA. Jen tak se tento sport rozroste a posune správným směrem," konstatoval rakouský manažer.

„Nestačí vám jen vstupní poplatek. F1 je absolutní vrchol, něco jako Liga mistrů nebo NFL. Pokud tady chcete hrát, potřebujete kolem jedné miliardy," dodal Wolff.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články