Hlavní obsah

Další čaroděj ve formuli 1, Alonso umí chodit po vodě

Praha

Mají, co chtěli. Fanoušci formule 1 se na startu nové sezóny mistrovství světa rozhodně nenudí. Zdá se, že šampionát probíhá v režii nadpřirozených sil... Jenson Button byl po triumfu v úvodní GP Austrálie označen za Čaroděje ze země Oz. Čarodějem teď byl vyhlášen rovněž Fernando Alonso, který i s pomalým ferrari dokázal vyhrát druhý závod v Malajsii. Spolu s ním je oslavován také v cíli druhý Mexičan Sergio Pérez.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Pilot Ferrari Fernando Alonso při Velké ceně Malajsie.

Článek

Čaroděj, král deště, magický, mistr, orkán, malajsijský tygr, legenda, která umí chodit po vodě... To je stručný výčet superlativů, jež se na Fernanda Alonsa jen hrnou. Pilot stáje Ferrari navzdory problémům s pomalým autem vyhrál deštivou ruletu na okruhu v Sepangu a ujal se celkového vedení v seriálu.

„Alonso udělal z Ferrari opět bohyni," píše rakouský Der Standard. „Alonso umí chodit po vodě! Po zázraku ze Sepangu je lídrem mistrovství. Byla to lekce toho, jak se jezdí v dešti," přizvukuje španělská Marca. „Legenda se jmenuje Alonso! Ferrari se nezlepšilo, ale Frenando předvedl v dešti mistrovskou lekci a zcela nečekaně vede," dodává španělský As.

Většina komentářů poukazuje na to, s jakými problémy se stáj Ferrari od začátku sezóny potýká. Alonso ukázal, že si rozhodně zaslouží lepší auto.

„Čaroděj Alonso! Je to skutečný malajsijský tygr. Ani nejoptimističtější fanoušek Ferrari si neuměl představit takový výsledek," přiznává italská La Gazzetta dello Sport. „Dobyl Velkou cenu Malajsie jako orkán a usadil se v čele mistrovského pořadí. Ferrari ještě nemá dobré auto, ale se svatým Fernandem může vždy počítat se zázraky," unáší se Corriere dello Sport. „Cesta k prvnímu titulu s Ferrari je však ještě strmá. Nebude snadné zopakovat tento výkon," střízlivě varuje Tuttosport.

Vettel už není marťan, Pérez se tlačí do Ferrari

Dvojnásobný šampión z posledních let Sebastian Vettel naopak zatím tápe. „Ztratil se v kaluži a nezískal ani bod. Z marťana se stal jen jeden z mnoha pilotů. Zlá noční můra," rýpe La Repubblica do elitního pilota Red Bullu.

To Mexičan Sergio Pérez není o nic menším hrdinou než Alonso. „Checo dosáhl nejlepší výsledek své kariéry. Jezdec z Guadalajary tím napsal příběh pro svou zemi," pyšní se mexický Excelsior. „Supertalent si jde svou cestou. Byla to jízda jeho života. Mladá hvězda je považována za logického nástupce Felipeho Massy, jehož smlouva u Ferrari vyprší po skončení sezóny," připomíná rakouský Kurier.

„Přerostl už Pérez svoji stáj Sauber? Teď se rozhodně stal nejžádanějším dorosteneckým pilotem ve formuli 1. Ohrozilo to mír mezi Sauberem a jeho dodavatelem motorů Ferrari... Předčasný odchod Péreze do Ferrari by byl pro kasu Sauberu slušným soustem a víme, že tento tým nemá ve srovnání s konkurencí na růžích ustláno. Pokud ale Mexičan zůstane na palubě, bude stáj z Hinwilu pro sponzory ještě zajímavější," spekuluje Tagesanzeiger.

Reklama