Hlavní obsah

Další ženská ve formuli 1. A jestli je Susie tak rychlá, jak dobře vypadá...

Londýn
Aktualizováno

Nedají si pokoj, ženský atak svrchovaně mužského světa formule 1 pokračuje. Tým Williams ve středu oznámil, že na místo zkušební jezdkyně angažoval Susie Wolffovou, která současně působí také v seriálu DTM. „Susie je talentovanou, úspěšnou a vysoce profesionální závodní jezdkyní, která působí v jedné z nejtěžších světových závodních sérií,“ vyzdvihl majitel týmu Sir Frank Williams.

Foto: Sport.cz

Susie Wolffová hlásí nástup do stáje Williams.

Článek
Fotogalerie

Každou ženskou, která může oživit svět kolem okruhů, šéf formule 1 Bernie Ecclestone vítá. „Pokud je Susie v autě tak rychlá, jak dobře vypadá mimo něj, tak bude velkým přínosem pro jakýkoliv tým. A kromě toho je velmi inteligentní. Moc mě těší, že ji máme v F1," mne si ruce Ecclestone.

Nová tvář Williamsu je známá pod jménem Stoddartová. Později se provdala za nynějšího spolumajitele Williamsu Christiana ‚Toto' Wolffa a vzala si jeho jméno.

„Susie přichází do Williamsu jako zkušební jezdkyně a z této pozice nám bude pomáhat s vývojem na simulátoru a s dalšími technickými výzvami. Susie kromě toho absolvuje několik aerodynamických testů FW34 a v nejbližších měsících ji čeká i kompletní test na trati," avizoval Frank Williams s dovětkem, že atraktivní kráska vyrazí také na několik závodů.

Manžel se schvalovacího řízení neúčastnil

„Ano, Susie je vdaná za Toto Wolffa, ředitele Williamsu, ale její angažování bylo pečlivě zváženo a následně ho schválilo i představenstvo. Toto se z tohoto procesu vyloučil," ujistil Williams.

„Musím Siru Frankovi poděkovat za tuto příležitost na trati i mimo ni. Formule 1 je vytouženým cílem každého závodního jezdce a nabízí mi šanci využít a zlepšit své schopnosti nabyté v DTM," tetelí se blahem superrychlá Susie.

„Přicházím z jiné disciplíny, a tak bych měla týmu nabídnout svůj pohled a svou zkušenost. Doufám také, že dokážu potvrdit roli, jakou umí žena sehrát na nejvyšší úrovni motosportu. S týmem bych měla úzce spolupracovat i v programu sociální odpovědnosti v oblastech vzdělávání a bezpečnosti na silnicích," charakterizuje Wolffová svou roli.

Šampionát formule 1 pokračuje nedělní Velkou cenou Číny (9:00 SEČ), přímý přenos vysílá Nova, on-line reportáž přinese Sport.cz.

Reklama

Související témata: