Hlavní obsah

Do formule 1 se v příštím roce vrátí Velká cena Las Vegas

Aktualizováno

Do kalendáře mistrovství světa vozů formule 1 se v příštím roce vrátí Velká cena Las Vegas. V ulicích nevadského města se bude jezdit noční závod. Informoval o tom web šampionátu.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Monacký jezdec Charles Leclerc z Ferrari během Velké ceny Bahrajnu F1.

Článek

Okruh v Las Vegas bude mít 6,12 km a povede kolem nejslavnějších míst ve městě, jako jsou fontány před rezortem Bellagio nebo hotel a kasino Caesars Palace. První ročník závodu by se měl uskutečnit v listopadu na 50 kol s předpokládanou maximální rychlostí 342 km/h.

"Není lepší místo pro závod formule 1 než hlavní město světa zábavy," uvedl generální ředitel F1 Stefano Domenicali. "Las Vegas je proslavené po celém světě, zejména jeho bulvár," přidal.

Podle nevadského guvernéra Stevea Sisolaka přinese závod v Las Vegas místní ekonomice miliardu dolarů. "Myslím, že půjde o ikonický závod, který se během pár let stane vlajkovou lodí formule," citovala Sisolaka agentura AP.

Do Las Vegas se formule vrátí čtyřicetileté přestávce - v letech 1981 a 1982 se tam konaly dvě Velké ceny. Oba závody se však tehdy jely na trati vytvořené na parkovišti hotelu Caesars Palace.

Půjde také o třetí americký závod v kalendáři. Od roku 2012 se jezdí v Austinu a letos do programu přibylo Miami. "Je to velká věc a je vidět, jak popularita formule roste," řekl Domenicali.

Reklama

Související témata: