Hlavní obsah

Etická komise zbavila šéfa FIA Sulajíma obvinění ze zasahování do formule 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Etická komise zbavila prezidenta Mezinárodní automobilové federace (FIA) Muhamada Sulajíma obvinění, že loni ve dvou případech zasáhl do fungování formule 1. FIA to dnes oznámila v prohlášení.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Ilustrační snímek

Článek

Federace začátkem března potvrdila, že na Sulajíma obdržela dvě stížnosti od whistleblowera. Šéf světového motorismu se podle jedné stížnosti snažil zvrátit penalizaci Španěla Fernanda Alonsa v loňské Grand Prix Saúdské Arábie, podle druhé usiloval o to, aby nová trať pro závody formule 1 v Las Vegas před loňskou premiérou nedostala licenci.

„Na základě výsledků vyšetřování se etická komise jednomyslně shodla na tom, že neexistuje žádný důkaz toho, že by došlo ze strany prezidenta FIA Muhamada Sulajíma k jakémukoli vměšování,“ uvedla na FIA nezávislá komise.

Ta podle svého vyjádření vyslechla během třicetidenního vyšetřování 11 svědků. „Nařčení prezidenta FIA byla nepodložená,“ dodala komise s tím, že Sulajím při vyšetřování plně spolupracoval.

Reklama

Související témata: