Hlavní obsah

Horner na odpis. Šéfovi stáje znovu hrozí vyhazov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zase měl po boku manželku Geri Halliwell, a jak popisují fotografové světových deníků, tak se na závodě v Saúdské Arábii snažil před všemi možnými objektivy dát najevo, že jakákoliv rodinná krize je zažehnána. Jenže navzdory tomu, že byl před necelými dvěma týdny šéf stáje Red Bull Christian Horner zbaven nařčení z nevhodného chování vůči jedné ze zaměstnankyň, kauza dál bobtná. A podle dvou webů, které se zabývají formulí, se nakonec Red Bull Hornera brzy zbaví. Značce hrozí propad prodejů na americkém trhu i ztráta reputace, protože se do případu chce vložit světoznámá irská skupina U2.

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Christian Horner s manželkou Geri Halliwell po výhře stáje Red Bull v Saúdské Arábii

Článek

Tak kauza nabírá den co den zvláštní - a až neuvěřitelné - zvraty. A byť v sobotu stáj Red Bull zažila vítězný „double“ v Saúdské Arábii, dost možná to byl den, který v týmu zlomil vaz jejímu šéfovi Christianu Hornerovi. Začal totiž schůzkou Helmuta Marka, vlivného týmového poradce pro motorsport, s generálním ředitelem společnosti Red Bull Oliverem Mintzlaffem.

Markovi hrozila suspendace, vlastně vyhazov, protože čelil nařčení, že měl médiím vynášet informace ohledně Hornerova případu. „Měli jsme velmi dobrý rozhovor a shodli jsme se ve všech bodech. Padla jednohlasná shoda, že budu pokračovat dál. Můj kontrakt platí ještě tři roky,“ uvedl následně Marko pro ORF.

Ano, tím se nejspíš uklidnila situace kolem možného odchodu Maxe Verstappena ze stáje, protože naznačoval, že opustí-li tým Marko, půjde i on. Ovšem zahraniční novináři si všimli „detailu“, že schůzky s Markem se účastnil Franz Watzlawick, jenž je šéfem nápojové oblasti, tedy F1 pod něj nespadá. „Měl by sehrát klíčovou roli v konečném řešení,“ píše motosport-total.com.

Abyste pochopili, tak kauza, jejíž vyřešení čím dál víc připomíná zametení pod stůl, vyvolává zásadní otázky u partnerů Red Bullu - Hondy a Fordu. Zároveň se objevují zprávy, že americké aktivistky nabádají k bojkotu kupování ikonických plechovek. A silný obchodní řetěz Walmart už to prý zvažuje. To by byl pro byznys Red Bullu zásadní problém.

I proto chtějí šéfové rychle jednat. „Horner je zjevně na pokraji prohry v boji o moc v Red Bullu. Podle dobře informovaných zdrojů bude propuštěn před dalším závodem v Austrálii,“ tvrdí web F1-insider.com.

Red Bull to sice ústy mluvčího odmítl, ale jsou další indicie, které podporují tvrzení renomovaného portálu. Hornera nad vodou drželi thajští většinoví vlastníci Red Bullu (mají 51 procent), jenže ze Saúdské Arábie zamířila delegace Red Bullu do Dubaje, aby se tu setkala s Čallermem Júvitjou, oním klíčovým spolumajitelem.

A zatímco rakouští vlastníci volali po odvolání Hornera hned, teď by ve světle hrozby ztrát na americkém trhu mohli na svou stranu dostat i thajské kolegy. „Myslím si, že by měl Christian Horner rezignovat, a myslím, že to také udělá. Nemyslím si, že schůzku v Dubaji přežije,“ tvrdí komentátor F1 a bývalý závodník Ralf Schumacher.

On i třeba list The Sun navíc zmiňují, že údajná oběť Hornerova nevhodného sexuálního chování, jejíž stížnost byla zamítnuta, změnila právníky a připravuje na tento týden prohlášení. „A thajské vedení se obává, že by se mohlo ukázat, že ono interní vyšetřování nebylo tak objektivní, jak by si veřejnost přála,“ píše F1-insider. Na spoustu nezodpovězených otázek, které se týkají vyšetřovací zprávy, upozorňuje rovněž britská veřejnoprávní BBC.

A je tu ještě jeden fakt, který Red Bull z pohledu celosvětové image děsí. Ona žena je podle F1-insider v příbuzenském vztahu s „Edgem“, kytaristou hvězdné skupiny U2. A ta zvažuje ženě pomoci vydáním písně „Don't be horny, be Christian“, což je slovní hříčka s Hornerovým jménem a v překladu zní: „Nebuď nadržený, buď křesťan.“

A vlivu této kapely se Red Bull tuze bojí…

Reklama

  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.