Hlavní obsah

F1 chce řešit Mazepina. Táhni do Ruska a závoď sám, stejně budeš poslední! útočí na něj hvězda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení formule 1 svolalo na úterý míting, na kterém bude řešit závodníka stáje Haas Nikitu Mazepina, jehož otcem je vlivný ruský oligarcha s přímými vazbami na prezidenta Ruska Vladimira Putina. Ve hře je i jeho konec v seriálu. K tomu vyzývá i hvězda britské televizní zábavy a moderátor specializující se na motorsport Jeremy Clarkson. Ve svém vyjádření na sociálních sítích se Clarkson do Mazepina vulgárně opřel a poslal ho závodit zpět do své země.

Foto: Sport.cz

Závodník Nikita Mazepin na archivní fotografii.

Článek

„Nikito Mazepine, ty za*****j re****e, vrať se do Ruska a závoď si tam sám proti sobě. Stejně budeš prohrávat," napsal na Twitter Clarkson.

Útok hvězdy britské televizní zábavy přišel ještě před tím, než vedení formule 1 a FIA svolaly na úterý schůzku, na které se bude řešit vyhazov Mazepina ze šampionátu.

Dvaadvacetiletý pilot stáje Haas je totiž synem Dmitrije Mazepina, ruského podnikatele, akcionáře a předsedy společnosti Uralchem s přímými vazbami na prezidenta Putina. K vyloučení ruských a běloruských členů vyzvalo FIA v pondělí vedení ukrajinského motorsportu.

Mazepin se nedávno k válečnému dění vyjádřil. „Vždy jsem byl fanouškem sportu bez politiky," nechal se v reakci na situaci na Ukrajině slyšet jezdec Haasu poté, co F1 rozhodla o zrušení Velké ceny Ruska.

Šéf stáje Haas Guenther Steiner se za svým jezdcem stojí a tvrdí, že Mazepin nemá s tím, co se na Ukrajině děje, nic společného.

Reklama

Související témata: