Hlavní obsah

FANTASY: Bude Hamilton v Singapuru pokračovat ve své dominanci?

fantasy

Formule 1 se na tento víkend přesunula do jihovýchodní Asie, kde se uskuteční Velká cena Singapuru. Jedná se už o 13. podnik letošní sezóny.

Kdo jiný by mohl být kapitánem našeho týmu než Lewis Hamilton?

Článek

Úřadující mistr světa Lewis Hamilton kráčí za obhajobou šampionátu mílovými kroky. Britský pilot si před necelými dvěma týdny v Itálii posedmé v řadě a pojedenácté celkově vyjel v této sezóně pole position.

Hamilton opanoval podnik v Monze

Největší Hamiltonův konkuret a stájový kolega v jedné osobě - Nico Rosberg do cíle nedojel, jelikož mu shořel motor. Po dvanácti závodech je mezi Hamiltonem a Rosbergerm rozdíl již 53 bodů v boji o nejcenněší titul ve světě motosportu.

Špatná kvalita ovzduší může závodníkům zkomplikovat víkendovou Velkou cenu Singapuru, která už tak patří kvůli náročným klimatickým podmínkám k fyzicky nejtěžším v šampionátu.

Kvůli požárum lesa v sousední Indonésii se Singapur ocitl v posledních dnech v obalu smogu. Avšak kvalifikace a závod formule 1 by měly proběhnout podle plánu. Velká cena Singapuru patří mezi nejnáročnější závody v celé Grand Prix, a to díky vysokým teplotám a vysoké vlhkosti vdzuchu. Jezdci jej přirovnávají k Velké ceně Malajsie. Avšak na rozdíl od Malajsie se v Singapuru pojede za nočního osvětlení.

Loni zde zvítězil Hamilton před Sebastianem Vettelem a Danielem Ricciardem. Oba jezdci v té době jezdili za Red Bull.

Reklama

Související témata: