Hlavní obsah

FANTASY: Komu věříte na superrychlém okruhu v italské Monze?

Dva týdny po skončení Grand Prix Belgie se formule 1 přesunula do Itálie, kde se o víkendu na okruhu Monza uskuteční 12. podnik letošní sezóny. Věříme, že na rychlé trati se před tifosi znovu prosadí lídr průběžného pořadí, Brit Lewis Hamilton s mercedesem.

Pomyslnou kapitánskou pásku vracíme na ruku Hamiltona.

Článek

Legenda královny motosportu Niki Lauda prohlásila, že Lewis Hamilton je v současné formě neporazitelný. Britský pilot v Belgii jeho slova potvrdil. Stylem start-cíl si dojel pro šesté vítězství v letošní sezóně.

Dominance Mercedesů pokračuje

Na druhém místě skončil Nico Rosberg, který tak potvrdil současnou dominanci Mercedesu. Přestože na svého kolegu ztrácí v boji o titul mistra světa 28 bodů, má velký důvod k oslavě. V neděli mu jeho manželka Vivian porodila dceru.

Velká cena Belgie se stala noční můrou pro Sebastiana Vettela. Čtyřnásobný mistr světa se pohyboval na třetím místě, avšak v předposledním kole praskla na jeho monospostu pravá zadní pneumatika. Německý pilot dojel po defektu až dvanáctý. Vettelových problémů dokonale využil Romain Grosjean. Francouzský jezdec si na Lotus dojel pro třetí místo.

Lotus tak dočkal prvního umístění na pódiu od Austinu 2013. Právě Grosjean je přesvědčen o tom, že by Lotus mohl v Itálii zopakovat podobný výsledek. "Na papíře by nám měla Monza sedět ještě více než Spa, takže teoreticky je možné, že se opět dostaneme na stupně vítězů!" prohlásil Grosjean

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články