Hlavní obsah

Ferrari zaskočilo konkurenci, přitom Leclerc se dvakrát či třikrát viděl ve zdi

Singapur

Kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru formule 1 vyhrál Charles Leclerc z Ferrari a potřetí za sebou odstartuje do závodu z prvního místa. Úspěch jeho stáje podtrhl třetím místem Sebastian Vettel, přitom ze tří nejlepších týmů bylo Ferrari na okruhu Marina Bay papírově největším outsiderem. Nakonec sahalo na kvalifikační double, její vozy rozdělil jen obhájce titulu a vedoucí jezdec šampionátu Lewis Hamilton z Mercedesu.

Foto: Feline Lim, Reuters

Charles Leclerc ovládl další kvalifikaci.

Článek

Charles Leclerc válí. Po Bahrajnu, Rakousku, Belgii a Itálii znovu získal popáté pole position. Monačan přitom v průběhu nejrychlejšího kola ztratil kontrolu nad autem.

"Docela šílené kolo. Začal jsem ho příliš blízko za Lewisem, což poznamenalo můj druhý sektor. Ocitl jsem se tedy pod dost velkým tlakem, abych dokázal odevzdat všechno. Byly tam nějaké chyby, auto mi ujelo hned několikrát. Dvakrát nebo třikrát jsem se viděl v zdi," líčí Leclerc.

"Jsem překvapený, že jsem neztratil příliš mnoho času. Kromě toho však všechno šlo úplně hladce a zkrátka jsem odevzdal všechno. Pole position je absolutně skvělé," jásá.

Okruh v Singapuru přitom neměl Ferrari papírově vyhovovat. "Neočekávali jsme, že bychom mohli vyzvat Mercedes nebo Red Bull. Pro celý tým je to docela překvapení. V továrně odvedli skvělou práci," poukazuje Leclerc.

Reklama

Související témata: