Hlavní obsah

FIA zveřejní výsledky vyšetřování kontroverzní Grand Prix Abú Zabí až v březnu

Mezinárodní automobilová federace (FIA) zveřejní výsledky vyšetřování kontroverzního vyvrcholení loňské sezony mistrovství světa formule 1 ve Velké ceně Abú Zabí až v březnu před startem nové sezony v Bahrajnu. FIA to ve čtvrtek oznámila na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton přišel o mistrovský titul v posledním kole

Článek

Mistrovský titul získal před měsícem v závěrečné Grand Prix sezony Max Verstappen z Red Bullu po změně obvyklého postupu týkajícího se safety caru. Díky tomu dostal možnost předjet v posledním kole svého rivala Lewise Hamiltona a připravil jezdce Mercedesu o rekordní osmý triumf.

FIA už v prosinci uvedla, že události z Abú Zabí vyšetří a bude při své analýze vycházet z konzultací se všemi týmy a jezdci. Podle agentury Reuters byla federace kritizována na sociálních sítích za údajně pomalou rychlost vyšetřování. Podle spekulací závisí na jeho výsledku budoucnost Hamiltona ve formuli. Britský pilot se od Abú Zabí k závodu veřejně nevyjádřil.

Federace ve čtvrtek uvedla, že se její sportovní poradní komise bude okolnostmi využití zpomalovacího vozu zabývat 19. ledna.

"Dalším krokem bude diskuze se všemi piloty F1. Výsledek detailní analýzy bude přednesen komisi F1 v únoru a konečná rozhodnutí budou oznámena na Světové radě motosportu v Bahrajnu 18. března," uvedla FIA. Grand Prix Bahrajnu se jede 20. března.

Reklama

Související témata: