Hlavní obsah

Formule 1 a Ferrari poskytnou zaplavenému regionu v Itálii po milionu eur

Formule 1 věnuje regionu Emilia-Romagna milion eur na boj se záplavami, které si od začátku týdne vyžádaly nejméně 13 obětí na životech a měly mimo jiné za následek zrušení víkendové Velké ceny v Imole. Stejnou částkou v přepočtu téměř 24 milionů korun přispěje také stáj Ferrari.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Zaplavený paddock v Imole.

Článek

"Musíme udělat vše, co je v našich silách, abychom je v této těžké době podpořili, proto dáme peníze na záchranářské práce na místě," uvedl v prohlášení šéf F1 Stefano Domenicali, který sám pochází z Imoly. "Region prožívá nejsmutnější časy ve své historii. Situace v obcích je hrozná, ale vím, že se lidem podaří tu krizi přestát," dodal. Na charitu poputuje i pitná voda a potraviny, které byly připraveny na víkendové závody.

Příspěvek od stáje Ferrari, po jejímž zakladateli Enzovi a jeho synovi Dinovi se závodní okruh v Imole jmenuje, má putovat na pomoc lidem přímo postiženým povodněmi a také na projekty na ochranu klimatu a životního prostředí.

Region Emilia Romagna v úterý a ve středu zasáhly ničivé bleskové záplavy a v oblasti se už začalo s odklízením škod. Podle guvernéra Stefana Bonacciniho dosáhnou několika miliard eur (desítek miliard korun). V oblasti dál platí nejvyšší stupeň výstrahy před povodněmi, tisíce lidí musely opustit domovy. Bilance mrtvých se během dneška zvýšila na 13, uvedla agentura ANSA.

Reklama