Hlavní obsah

Formule 1 by se mohla dočkat dalšího městského okruhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci formule 1 by se v budoucnu mohli dočkat novinky. Grand Prix Španělska sice v současné době jako jediná hostí Barcelona, doplnit či úplně vystřídat by ji v nejbližších letech mohl závod v Madridu, který stále neupustil od zájmu o jejich pořádání a dokonce je blízko od realizace. „Víme, kdy podepíšeme smlouvu a kdy k tomu dojde,“ prozradil prezident výkonného výboru veletrhu Ifema José Vicente de Los Mozos.

Foto: Christian Bruna, Reuters

Pilot Ferrari Charles Leclerc v boxech. Ilustrační foto

Článek

Plány na městský závod ve španělském hlavním městě nabraly na obrátkách. Podle propočtů by celá akce byla schopna městu ročně přinést téměř 500 milionů eur. Prezident výkonného výboru Ifema je dokonce přesvědčen, že smlouva bude v dohledně době podepsána.

„Nebude to jen závod, ale i zážitek. Nejlepší v Evropě," sdělil prezident a ujistil, že Španělská automobilová federace si byla vždy vědoma dohody o mlčenlivosti jednání, která bylo podepsána loni v prosinci. Rovněž potvrdil, že organizátoři i management Igema udržují pravidelnou komunikaci s generálním ředitelem F1 Stefanem Domenicalim.

Také Server Motorsport.com tvrdí, že podpisu smlouvy moc neschází. Otázkou ale zůstává, co se stane s Velkou cenou Barcelony, která má s F1 smlouvu až do roku 2026. Předpokládá se, že by varianta zavedení závodů v Madridu přicházela v úvahu právě poté, co by s Barcelonou vypršela smlouva.

„Pokud nakonec budou dva závody ve Španělsku, budu rád. Ale převážně stojím a jednám o Madridu," řekl Mozos, jehož společnost se nechce dostat do konfliktu s barcelonským okruhem, který figuruje v kalendáři i pro sezonu 2024.

Madrid naposledy pořádal závody formule 1 v letech 1968 až 1981 na okruhu Jarama. Ten je však zastaralý a potřebuje zmodernizovat. Zájem o pořádání GP F1 má v budoucnu také Jižní Afrika.

Reklama

Související témata: