Hlavní obsah

Hamilton dostal před rozhodující GP Brazílie černou kočku

SAO PAULO

Brazilští fanoušci formule 1 dělají všechno pro to, aby titul mistra světa při nedělní Velké ceně na okruhu v Sao Paulu nezískal Lewis Hamilton, ale domácí oblíbenec Felipe Massa z Ferrari. Pilot stáje McLaren od nich v pátek dostal černou kočku a dres ve městě neoblíbeného klubu Vasco da Gama, který má navíc v Brazílii nálepku "věčně druhý".

Článek

Hamilton se nejprve stal obětí populárního komika Rafinhy Bastose při akci na podporu bezpečného silničního provozu. Bastos třiadvacetiletému jezdci daroval dres Vaska da Gama. "Přeji ti hodně štěstí... ke druhému místu v šampionátu," řekl Bastos.

Než stačil pilot zareagovat přitočil se k němu reportér televizního pořadu Panika v TV se slovy: "Hamiltone, jsem tady proto, abych ti řekl, jak moc tě tady máme rádi a fandíme ti. Ve jménu všech Brazilců, kteří tě milují, ti chci dát tento dárek." Poté před Hamiltona hodil tradiční symbol smůly - plyšovou černou kočku.

Hamiltona se však reportérovi rozhodit nepodařilo, protože v Británii a Irsku černé kočky symbolem smůly nejsou. "U nás nosí štěstí!" řekl pilot a s úsměvem si plyšovou hračku odnesl.

Reklama