Hlavní obsah

Hamilton jen tak končit nehodlá. V F1 prý zůstane dalších pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho dominance i celého týmu Mercedes se v posledních měsících zasekla. Lewis Hamilton už v F1 nepřidává vítězství jak na běžícím pásu a ani letos nezíská osmý rekordní titul mistra světa. Nicméně opustit šampionát muž, kterému v lednu bude 38 roků, jen tak nehodlá. A to i poté, co mu v následujícím ročníku vyprší stávající kontrakt u Mercedesu. Pilot to řekl před víkendovou Velkou cenou Japonska.

Foto: www.formula1.com

Lewis Hamilton.

Článek

"Miluji to, co dělám a máme před sebou ještě hodně práce a hodně toho musíme dokázat," uvedl Hamilton v rozhovoru s novináři v japonské Suzuce. "Mám v plánu zůstat déle, než je můj kontrakt. Takže v nejbližší době nehodlám odcházet."

Šéf stáje Mercedes už o minulém víkendu v rozhovoru pro Channel 4 řekl, že mu britský pilot oznámil, že by mohl v F1 pokračovat ještě minimálně dalších pět let. Hamilton na to ve čtvrtek reagoval slovy, že "je to možné". A rozhodně si umí představit, že se stájí Mercedes zůstane v určité roli spjat celý život.

Do německého týmu, který však sídlí v Británii, přišel v roce 2013 a získal tu šest titulů. Vůbec první vyhrál ještě v předchozím působišti, ve stáji McLaren. Loni o rekordní osmé prvenství přišel v posledním kole dramatické a kontroverzní Velké ceny Abú Zabí. Pokud by Hamilton v F1 zůstal skutečně ještě pět let, mohl by se dostat přes metu 400 odjetých závodů. To se zatím nikomu v historii nepovedlo, byť stále aktivní Fernando Alonso je teď na čísle 350. Hamilton drží rekord 103 vyhraných Velkých cen.

Reklama

Související témata: