Hlavní obsah

Jako dva kohouti na jednom smetišti. Italská média hovoří o kolizi jezdců Ferrari jako o katastrofě

Je to už válka? Vztah jezdců Ferrari Sebastiana Vettela a Charlese Leclerca je stále vyhrocenější. Piloti spolu v nedělní Velké ceně Brazílie kolidovali a do cíle nedojeli. Vinu nechce přiznat ani jeden, a tak si je vedení týmu pozvalo na kobereček. „Chovají se přesně jako dva kohouti na jednom smetišti,“ píše italský tisk.

Foto: Sport.cz

Seabastian Vettel a Charles Leclerc se vzájemně vyřadili ze závodu.

Článek

Do cíle Velké ceny Brazílie zbývalo pouhých pět kol. Jezdcům Ferrari už bylo jasné, že se na stupně vítězů nepodívají. A tak začali soupeřit o lepší umístění mezi sebou. Pátý Charles Leclerc se protáhl v zatáčce podél obrubníku a dostal se před svého týmového kolegu Sebastiana Vettela. Tomu se to samozřejmě nelíbilo.

Když se mu na rovince podařilo dostat vedle Leclerca, chtěl se ho pokusit i předjet, avšak mladík mu nehodlal uhnout. Jejich monoposty spolu kolidovaly a jezdci poté museli kvůli poškození ze závodu odstoupit. Vinu ale nikdo z nich nehodlá přiznat. Vedení si je tak pozvalo na kobereček.

Italský tisk se shodl na tom, že o šlo o katastrofu, a že napětí mezi jezdci sílí.  „Nervozita týmu vede vždy ke katastrofám jako došlo teď k té v Brazílii,“ napsal deník La Repubblica. „Vettel se z nějakého důvodu choval jako dítě, kterému sebrali jeho hračku,“ uvedl Corriere della Sera. Deník Il Giornale hovořil o boji dvou kohoutů na jednom smetišti a zamýšlí se, co by se dělo, kdyby spolu měli bojovat o titul.

Tato myšlenka padla i v deníku La Gazzetta dello Sport. Ten poukazuje na to, že situace ve Ferrari je čím dál tím komplikovanější, a že jsme měli očekávat, že dříve či později k něčemu takovému dojde. Podle deníku však za to vedení nemůže, protože i když nastaví jasná pravidla, tak když jsou v týmu dva alfa jezdci, tak se takové věci stanou a upozorňuje, že ještě horší by to bylo, kdyby měli mezi sebou usilovat o titul.

O střetu mezi jezdci vedou na sociálních sítích diskuze také fanoušci. Ti narozdíl od vedení Ferrari, které se zlobí na oba, viní hlavně Sebastiana Vettela. Čtyřnásobný světový šampion podle nich nedokáže přijmout to, že je Leclerc lepší a stále častěji se dopouští nejrůznějších chyb.

Reklama