Hlavní obsah

Je už Hamilton lepší než Schumacher? Prezident FIA se zlobil: Záleží na tom?

Budapešť/Praha

Hvězdný pilot F1 Michael Schumacher je bojovník. Na okruzích během závodů svedl řadu těžkých bitev a ukázal, že je šampion, teď se podle prezidenta FIA Jeana Todta stejně srdnatě pere s osudem, když se snaží za pomoci lékařů a v okruhu rodiny zotavit z vážného zranění. To utrpěl v roce 2013 přu lyžování ve francouzských Alpách a od té doby se na veřejnosti neukázal. O legendárním pilotovi F1 teď promluvil Jean Todt. „Doufám, že ho svět ještě uvidí," svěřil se. Jak odpověděl na otázku, kdo je nejlepším pilotem F1 všech dob?

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pilot formule 1 Michael Schumacher (vlevo) a šéf FIA Jean Todt

Článek

Todt fanouškům prozradil, že sedminásobného mistra světa minulý týden navštívil v rodinném sídle ve švýcarské Ženevě. „Bojuje. Doufám a modlím se za to, že ho svět znovu uvidí. To je cíl, na kterém on i celá jeho rodina pracují," poznamenal na adresu jednapadesátiletého Schumachera.

Očekávalo se, že německé hvězdě by mohla z nejhoršího pomoci náročná operace za užití kmenových buněk. Jenže zákrok plánovaný na červen byl nejspíš kvůli pandemii koronaviru odložen.

Todt se v rozhovoru vyjádřil i k otázce, zda už je Brit Lewis Hamilton nejlepším pilotem F1 v historii. Šestinásobný mistr světa totiž v neděli v Maďarsku vyrovnal rekord německého pilota v počtu vítězství v jednom závodě (Michael Schumacher osmkrát triumfoval v GP Francie) a blíží se i jeho dalším rekordním milníkům.

„Nelze říct, kdo je vůbec nejlepší. Jsou tu Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Ayrton Senna a Michael. Můžete myslet pouze na to, kdo je nejlepší v určité generaci," poznamenal Todt. „A záleží vůbec po nehodě, jakou měl Michael, na tom, zda Lewis získal více vítězství," naznačil jasně blízký Schumacherův přítel, že zdraví a život kamaráda je pro něj jasnou prioritou

Reklama

Související témata: