Hlavní obsah

Jezdec formule 1 křičel bolestí: Měl jsem pocit, že mi vylezou vnitřnosti z těla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou letošní velkou cenu formule 1 v Saúdské Arábii po dramatickém úvodu v podobě exploze nedaleko okruhu ovládl pilot stáje Red Bull Max Verstappen. Úvodní tréninky vyhrál překvapivě s francouzským jezdcem Pierrem Gaslym z AlphaTauri, který v samotném závodě zažil chvíle hrůzy. „Byl to boj o přežití. Měl jsem pocit, že mi vylezou vnitřnosti z těla,“ popisoval Gasly, co zažíval v závěru závodu.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Francouzský pilot stáje AlphaTauri Pierre Gasly.

Článek

Závody formule 1 často bohužel provází nehody, při kterých tuhne krev v žilách. Naštěstí jsou konstrukce vozů tak odolné, že jezdci z nich ve většině případů vyváznou téměř bez zranění. Někdy ale nemusí jít zrovna o nehodu, aby jezdci zažívali chvíle hrůzy.

„Posledních pět kol bylo bojem o přežití," popisoval francouzský pilot Gasly závěr závodu, ve kterém ho postihly náhlé bolesti žaludku. „Měl jsem pocit, jako by mi měly vylézt vnitřnosti z těla. V každé levé zatáčce jsem cítil, jako by mě někdo bodal do vnitřku střev," pokračoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1)

Navzdory bolestem závod dokončil na pěkném osmém místě a pro svůj tým AlphaTauri vybojoval další čtyři body. Jeho týmový kolega Yuki Tsunoda získal čtyři body již v Bahrajnu.

Gasly hned po závodě zamířil k lékaři, ale oficiální zpráva zatím nebyla vydána. Na Velkou cenu Austrálie by měl být ale 26letý jezdec opět fit.

Reklama

Související témata: