Hlavní obsah

K nevíře, trať formule 1 vede v podhradí Baku přes kostky. A co takhle Zlatá ulička či Nerudovka...?

Baku

Bezpečnost především, mělo by platit pro okruhy formule 1 automaticky. Po inspekci redaktorů Sky Sports v Baku se však zdá, že výjimky jsou možné. Velká cena Ázerbájdžánu povede i historickým centrem pod hradem, kde bude přes kamennou dlažbu položen dočasný asfalt! Je to k nevíře a při sledování bizarní trati vás jistě také napadne, že pěkná homolkovská ‚panoramata‘ by stejně tak nabídla třeba i Zlatá ulička nebo Nerudova ulice v okolí Pražského hradu...

F1 v historickém centru Baku.

 
Článek

Ázerbájdžán se může těšit, formule 1 letos poprvé zavítá také na jeho území. Velká cena Evropy se v Baku uskuteční 19. června, tedy za necelých pět měsíců. V uličkách města to může být velmi bizarní závod.

Baku nabídne druhý nejdelší okruh v kalendáři, přičemž z hlediska počtu zatáček (20) je na třetím místě po Yas Marině (21) a Marine Bay (23).

Jak upozorňuje slovenský server f1.sk, raritou bude hlavně šířka trati. Při průjezdu starým městem klesne na pouhých 7,6 metru, což je absolutní rekord nové sezóny. Maximální šířka dosáhne jen třinácti metrů. Neuvěřitelné pak jsou záběry, kudy formule pojedou.

Redaktoři Sky Sports vyrazili do Baku na inspekci a nestačili se divit. V centru je dnes ještě kamenná dlažba, ale pro zabezpečení závodu bude speciálně překrytá dočasným asfaltem. Pikantní jsou především zatáčky 9, 10 a 11 vedoucí kolem hradeb starého města.

Umíte si představit, že by trať formule 1 vedla centrem Prahy?
ano, proč ne
28,5 %
ne, je to úplný nesmysl
71,5 %
Celkem hlasovalo 7628 čtenářů.

Reklama

Související témata: