Hlavní obsah

Koronavirová formule? Norrise spasila láhev studené vody, varování pro Ferrari a Red Bull

Spielberg

Čtvrté místo v kvalifikaci je po letech marnosti pro stáj obrovským příslibem. Jenže moc nechybělo, aby se Lando Norris na start vůbec nepostavil. Britský pilot McLarenu na vlastní kůži okusil, jak průběh první velké ceny formule 1 v Rakousku ovlivňují zpřísněná bezpečnostní a hygienická opatření. Jejich cílem je zamezení přítomnosti koronaviru v paddocku. Jezdci a týmy si na ně teprve zvykají, občas se vyskytnou problémy.

Foto: Mark Sutton, ČTK/AP

Lando Norris na Red Bull Ringu ve Spielbergu.

Článek

Čtvrté místo v kvalifikaci? Pro McLaren skvělý výsledek! Nechybělo přitom mnoho, a Lando Norris na Red Bull Ring ve Spielbergu vůbec nevyjel!

Při příchodu na okruh mu totiž naměřili zvýšenou teplotu. Norris ovšem naštěstí nepropadl panice. Čelo si okamžitě zchladil lahví studené vody a na druhý pokus pak teplotním testem prošel.

Britský pilot se za duchapřítomnost dočkal sladké odměny, čtvrtého místa hned za oběma mercedesy a Verstappenem z Red Bullu...

Další nevšední případ je tak trochu udavačský. Podle nových pravidel se představitelé různých týmů mezi sebou nesmějí setkávat.

Ačkoliv je na okruhu přítomno méně fotografů než obvykle, na veřejnost se přesto dostal snímek, který usvědčuje Christiana Hornera, šéfa týmu Red Bull, a Sebastiana Vettela z konkurenčního Ferrari z porušení pravidel.

Oběma týmům se tak okamžitě dostalo upozornění na porušení pravidel. Výsledkem je decentní varování.

Reklama