Hlavní obsah

Mercedes začíná uvažovat o dalších sériích. Setká se s Ferrari v IndyCar?

Praha

O tom, že se chce Ferrari uplatnit také v jiných sériích než jen ve formuli 1, se už ví delší dobu. Teď o stejném kroku uvažuje i další tým. Mistrovská stáj Mercedes přiznává, že během pandemie se toho dost změnilo a bude muset dělat některé věci jinak. „Je možné, že se rozhlédneme po dalších soutěžních kategoriích,“ naznačil šéf Toto Wolff.

Foto: Sport.cz

Šéf Mercedesu Toto Wolff.

Článek

Od roku 2022 by Ferrari měli fanoušci vidět nejen ve formuli 1, ale i v IndyCar. Vlastník této série Roger Penske potvrdil, že s italskou stájí už jednal, a že by její příchod uvítal. Tým o další kategorii, v níž by mohl závodit, začal uvažovat poté, co byl ve formuli 1 snížen rozpočtový strop.

Šéf Ferrari Mattia Binotto tuší, že bude muset mnoho zaměstnanců propustit, a tak je chce raději přesunout na jiné projekty. Stejně teď začíná uvažovat i největší soupeř - Mercedes. Ten sice kromě formule 1 působí i ve formuli E, ale je možné, že zavítá i do další série.

„Musíme si uvědomit, jaká je finanční realita. Ta je odlišná od situace, která byla před pandemií. Akceptovali jsme snížení finančního stropu a musíme se mu přizpůsobit. Nevyhnutelně nás čekají změny. Budeme muset začít dělat některé věci jinak,“ uvedl Toto Wolff, šéf Mercedesu na webu f1i.com.

„Je možné, že se rozhlédneme po dalších soutěžních kategoriích, abychom udrželi lidské zdroje a duševní vlastnictví v Mercedesu,“ dodal Wolff, který už vyhlíží start letošní sezony formule 1. Ta by se měla rozjet první víkend v červenci na okruhu v Rakousku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články