Hlavní obsah

Mick Schumacher už není členem akademie Ferrari, bude třetím jezdcem u Mercedesu

Němec Mick Schumacher už není členem jezdecké akademie Ferrari a stane se od příští sezony ve formuli 1 rezervním pilotem týmu Mercedes. Třiadvacetiletý syn sedminásobného mistra světa Michaela skončil v italském týmu po čtyřech letech a bude nově krýt záda Lewisi Hamiltonovi a Georgi Russellovi. Vedení týmu o tom informovalo na svém webu.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Mick Schumacher před Velkou cenou Brazílie.

Článek

"Mick je talentovaný mladý pilot a jsme rádi, že se k nám připojí. Je to pracant, který má ale klidný a metodický přístup. Stále je hladový a jako jezdec se chce pořád učit a zlepšovat. Také víme, že díky jeho dvouletým zkušenostem ve formuli 1 bude kdykoliv připraven nasednout do vozu a nahradit Lewise nebo George," řekl šéf Mercedesu Toto Wolff.

O konci Schumachera ve Ferrari, kde jeho otec získal pět mistrovských titulů, se spekulovalo delší čas. Vítěz sérií F3 a F2 přišel na konci letošní sezony o místo v týmu Haas, kde jej nahradil Nico Hülkenberg.

Schumacher dokončil druhou sezonu v F1 na 16. místě, získal 12 bodů. Dosud v královské automobilové třídě absolvoval celkem 43 startů.

I v Mercedesu půjde ve stopách slavného otce. Vítěz 91 závodů ve formuli 1 působil u "Stříbrných šípů" v letech 2010 až 2012, kdy definitivně uzavřel kariéru. "Beru to jako nový začátek. Jsem nadšený a vděčný Totovi a dalším lidem, že mi věří. Formule 1 je fascinující svět, ve kterém se nikdy nepřestanete učit. Už se těším, až získám další znalostí, a udělám vše pro to, abych Mercedesu pomohl," dodal Schumacher.

Reklama

Související témata: