Hlavní obsah

Nelepšíme se, poskakujeme, prská Hamilton. Mercedes se podle něj zvedne až po Austrálii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek sezony zaspali. Páté místo Lewise Hamiltona a šesté George Russella v kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie formule 1 v Melbourne naznačuje, že se Mercedes přece jen lepší. S tím ovšem na jeho piloty nechoďte. „Kdepak, auto není lepší. Neudělali jsme žádný pokrok,“ stěžuje si Hamilton.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Lewis Hamilton v depu v Melbourne.

Článek

Kvalifikaci na nedělní závod vyhrál Leclerc z Ferrari před Verstappenem a Pérezem z Red Bullu. Mercedes naznačil jisté zlepšení, jeho piloti ovšem nejsou spokojeni. Stěžují si na netradiční problém. Jejich auto nejede, ale poskakuje...

„V některých místech auto nevypadá špatně, jen není tak rychlé jako ostatní. Štve mě však poskakování. Nejhorší vlastnost, kterou jsem v autě zažil. Zatím se toho nemůžeme zbavit," stěžuje si Hamilton.

Jeho slova potvrzuje také týmový kolega George Russell.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Lewis Hamilton při tréninku na GP Saúdské Arábie.

„Při poskakování si prostě netroufnu zaútočit. Divný pocit, když auto poskakuje nahoru a dolu, nahoru a dolu. V rychlých zatáčkách pak ztrácím veškerý čas na kolo," láteří i Russell.

Hamilton nicméně věří, že náprava přijde již po úvodních třech závodech na Blízkém východě a v Austrálii.

„Opravdu doufám. Vím, že všichni pracují tvrdě, ale měli jsme tři závody a zatím žádný pokrok. Během příštího týdne projdeme co nejvíce informací ze zítřejšího závodu, snad přijdeme na to, jak můžeme něco napravit. Chtěl bych být optimistický, že v příštím závodě přijde něco lepšího, ale v tuhle chvíli to tak není," líčí Hamilton.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint probíhá Živě
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články