Hlavní obsah

Obavy v týmu Mercedes. Mezi námi a nejrychlejšími je propast, přiznal Brawn

PRAHA

Před dvěma lety slavně dojeli pro titul. V minulé sezóně ale stáj Mercedes pod vedením věhlasného Rosse Brawna nechytila dobrý vítr do plachet a mnoho optimismu není slyšet z britského Brackley ani před startem té letošní. „Je férové to přiznat. Výkony nového monopostu vzbuzují obavy,“ prohlásil Brawn na týmovém webu.

Foto: Sport.cz

Nico Rosberg za volantem monopostu Mercedes W02 pro sezónu 2011.

Článek

Mercedes sice dokázal v dosavadních testech dvakrát ovládnout pořadí, podle Brawna je ale vůz s označením W02 mimo nejrychlejší konkurenci. „Dobře si uvědomujeme ztrátu na zatím nejrychlejší vozy,“ uvedl smířeně Brawn. Tým se totiž musel vyrovnávat se špatně vyřešeným chlazením, naposledy v Barceloně dokonce mechanici vyřezávali do auta další díry, aby zabránili přehřívání motoru.

„Chlazení bylo zatím největším problémem, který jsme museli řešit. A modifikace, které jsme museli nahonem aplikovat, se samozřejmě promítly do výkonu. Další verze vozu už by tento problém vykazovat neměla,“ věří Brawn.

Házet flintu do žita v Mercedesu odmítají. „Pořád je moc brzy na to, abychom měli jasno, kdo bude bojovat o přední příčky. Naše cíle prát se o čelní příčky se nemění. Hodně napoví až poslední test v Barceloně,“ poznamenal Brawn.

Dva týdny navíc, které mají týmy po zrušení Velké ceny Bahrajnu před startem šampionátu k dobru, nebudou mít podle Brawna na vývoj zásadní vliv. „Mezi Bahrajnem a Melbourne jsme neplánovali žádné velké změny. Samozřejmě nám to přijde vhod. Specifikace vozu ale bude stejná, jako jsme již dopředu plánovali,“ doplnil formulový guru.

Reklama

Související témata: