Hlavní obsah

Pasuji tě na rytíře! Smutnému Hamiltonovi se dostalo velké pocty od britského prince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn/Praha

Závěr Velké ceny Abú Zabí vzbudil vášně. Vítězství nizozemského jezdce Maxe Verstappena z Red Bullu nad rivalem z Mercedesu Lewisem Hamiltonem ve finále formule 1 bylo pro britského závodníka velmi bolestivé. Mohl se stát rekordmanem, ale osmý titul mistra světa mu těsně unikl. Nyní se mu však dostalo veliké pocty, která mu jistě zlepšila náladu.

Foto: Andrew Matthews, ČTK/AP

Sir Lewis Hamilton pózuje s pamětní medailí.

Článek

Na jednom ze sídel britské královny Alžběty II., konkrétně na hradu Windsdor, Hamiltona přijal princ Charles. Slavný jezdec formule 1 před princem z Walesu poklekl a ten jej mečem pasoval na rytíře.

Hamilton obdržel také pamětní medaili, se kterou pózoval po boku své matky, která jej na ceremonii doprovázela. Stejné pocty se před Hamiltonem dostalo jen třem dalším závodníkům, Jacku Brabhamovi, Stirlingu Mossovi a Jackiem Stewartovi.

Foto: Dominic Lipinski, ČTK/AP

Pasuji tě na rytíře! Princ Charles s Lewisem Hamiltonem.

Z Lewise Hamiltona je tedy od středy Sir. Tato významná událost snad zmenší bolest, kterou po prohraném finále F1 zažíval.

Foto: Andrew Matthews, ČTK/AP

Hrdá matka se svým synem Lewisem Hamiltonem.

Reklama

Související témata: