Hlavní obsah

Pekelný návrat Ferrari! Jsme úplně jiný tým než loni, jásá Vettel

Melbourne

Ne přímo šok, překvapení určitě. Již předsezónní testy ukázaly, že tým z Maranella konečně dává zapomenout na mizérii let minulých. Kdo by si však pomyslel, že Sebastian Vettel nadělí v prvním závodě Lewisu Hamlitonovi deset vteřin? „Nové Ferrari nemá nic společného s týmem z minulého roku. Jednotlivé součástky se pomalu dostávají na správná místa,“ jásal německý pilot po vítězství ve Velké ceně Austrálie. Léta nedotknutelný Mercedes má velký problém.

Foto: Mark Horsburgh, Reuters

Radost Sebastiana Vettela po vítězství ve VC Austrálie

Článek
Fotogalerie

Opojné vítězství. Vždyť slavný tým na ně marně čekal od září 2015.

„Forza Ferrari! Toto vítězství je pro vás všechny a také pro všechny doma v Maranellu. Skvělé auto a skvělý tým. Velké díky vám všem," křičel Sebastian Vettel, když v Melbourne projel cílem o téměř deset sekund před druhým Hamiltonem.

„Šílené! Po odmávaní šachovnicovou vlajkou přímo na trať vyběhlo množství lidí, kteří měli vlajky Ferrari. Auto fungovalo pekelně, vše šlo podle plánu. Před námi je ještě dlouhá cesta, ale teď se po těžké zimě můžeme radovat z vítězství, na které jsme čekali tak dlouho," jásá čtyřnásobný mistr světa.

Vettel vybojoval své teprve čtvrté vítězství v barvách Ferrari. První tři získal v předminulé sezóně, naposledy triumfoval v Singapuru 2015.

Nebylo těžké udržovat první pozici

Okolnosti mu samozřejmě nahrály. Vítěz kvalifikace Hamilton se trápil s pneumatikami, musel brzy do boxů a zdržel se pak předjížděním pomalejších soupeřů.

„Ano, měli jsme i špetku štěstí, že Lewis uvízl v provozu. Moje pneumatiky byly skvělé, mohl bych s nimi jezdit i celou věčnost," líčí Vettel.

Hned po prvním kole zjistil, že se Hamiltona snadno udrží. „Fantastické auto. Když jsem se z boxů vrátil jako lídr, pak už všechno probíhalo hladce. Nebylo těžké udržovat první pozici, auto bylo stále lepší," libuj si.

Šampionát zkrátka nemohl pro Ferrari začít líp. „Poslední měsíce vůbec nebyly jednoduché, měli jsme moře práce. Provedli jsme mnoho změn, ale nyní se ukázalo, že se vyplácí. Báječné překvapení, ale nemůžeme zvolnit," zdůrazňuje Vettel.

Je podle vás Sebastian Vettel kandidátem na mistrovský titul v letošní sezóně formule 1?
ano, jezdci z Mercedesu rozhodně nemají nic jisté
77,1 %
ne, Ferrari se nepodaří udržet v průběhu sezóny stabilní výkonnost
22,9 %
Celkem hlasovalo 4824 čtenářů.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.