Hlavní obsah

Pilot F1 Gasly bude závodit za Alpine, vytvoří francouzskou dvojici s Oconem

Pilot formule 1 Pierre Gasly od nové sezony vymění Alpha Tauri za stáj Alpine, kde vytvoří francouzskou dvojici s krajanem Estebanem Oconem. Zástupci Alpine to oznámili v Suzuce před kvalifikací na Velkou cenu Japonska. Gaslyho místo v Alpha Tauri zaujme Nizozemec Nyck de Vries.

Foto: Red Bull Content Pool

Francouzský jezdec Pierre Gasly (vlevo) na archivním snímku.

Článek

Gasly nahradí v Alpine dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa. Zkušený Španěl v srpnu oznámil, že bude od nového roku jezdit za Aston Martin místo končícího Sebastiana Vettela. "Jsem rád, že se mohu připojit k rodině Alpine a začít novou kapitolu své kariéry ve formuli 1," řekl Gasly, aktuálně 13. pilot pořadí MS a vítěz předloňské Velké ceny Itálie.

Smlouvu podepsal v Alpine dlouhodobou. Ocon přivítal svého kamaráda z dětství s nadšením. "Byli jsme jen dva malí kluci z Normandie s nesplnitelným snem. Vítej, Pierrote," napsal na twitter. Oběma Francouzům je 26 let.

Alpha Tauri, sesterský tým Red Bullu, za něj našel náhradu v De Vriesovi. Sedmadvacetiletý Nizozemec letos v F1 debutoval během zářijové GP Itálie, kde z pozice náhradíka získal pro Williams dva body za deváté místo.

Reklama

Související témata: