Hlavní obsah

Pořadatelé GP Sao Paula F1 uznali po vniknutí diváků k trati chyby v bezpečnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pořadatelé Velké ceny Sao Paula formule 1 uznali po proniknutí několika fanoušků v závěru nedělního závodu k trati chyby v zabezpečení okruhu. V prohlášení slíbili, že něco takového se již nebude opakovat.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Početná skupina fanoušků přelezla ploty v první zatáčce během posledního kola, kdy několik vozů bylo ještě na trati. Případem se začala zabývat Mezinárodní automobilová federace (FIA), podle které pořadatelé nedodrželi základní bezpečnostní pravidla

Organizátoři Velké ceny Sao Paula, kteří s vedením formule minulý týden prodloužili spolupráci do roku 2030, už od FIA dostali pokyn, aby do konce ledna připravili plány, jak bezpečnostní opatření na okruhu Interlagos do budoucna zlepšit.

Brazilská policie dnes také informovala o tom, že během závodního víkendu zadržela na okruhu v Interlagosu deset hledaných osob. Podařilo se to díky programu „Velká zeď Sao Paula“, kdy pořadatelé velkých akcí pomáhají úřadům s identifikací kriminálníků.

Podařilo se zadržet například osoby odsouzené za pedofilii nebo loupeže. „Je to velké vítězství, protože to bylo poprvé, kdy byl program vyzkoušen na velké mezinárodní akci,“ řekl agentuře Reuters ministr vnitra státu Sao Paulo Guilherme Derrite.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.