Hlavní obsah

Úvodní tréninky formule 1 v Džiddě ovládl mistr světa Verstappen

Aktualizováno

Úvodní tréninky na Velkou cenu Saúdské Arábie formule 1 ovládl obhájce titulu Max Verstappen z Red Bullu. V prvním porazil týmového kolegu Sergia Péreze, ve druhém Fernanda Alonsa z Aston Martinu.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

První trénink na Velkou cenu Saúdské Arábie ovládl obhájce titulu Max Verstappen

Článek

Dvojnásobný mistr světa Verstappen do dějiště druhého závodu nové sezony přiletěl kvůli nemoci až v pátek, ale stejně jako před dvěma týdny při vítězství v Bahrajnu dominoval. Odpoledne zaznamenal čas 1:29,617 a Péreze porazil o 483 tisíciny.

Za dvojicí pilotů Red Bullu se v prvním tréninku seřadily vozy Aston Martinu a potvrdily dobrou formu v úvodu ročníku. Dvojnásobný šampion Alonso, jenž v Bahrajnu dojel třetí, zaostal o sedm desetin, Lance Stroll na čtvrté příčce už ztratil téměř sekundu.

Ve druhém večerním tréninku zajel Verstappen rychlejší čas 1:29,603. Alonso na druhé příčce byl pomalejší o dvě desetiny, Pérez o tři. Na čtvrté místo se prosadil Esteban Ocon z Alpine se ztrátou 436 tisícin.

Nedařilo se Ferrari. Carlos Sainz byl v prvním tréninku sedmý, zatímco Charles Leclerc, jenž v neděli na startu přijde kvůli výměně komponentů řídící elektroniky motoru o deset míst, obsadil až jedenácté místo. Ve druhém tréninku si úřadující vicemistr světa Leclerc polepšil na deváté místo, ale na Verstappena ztratil téměř osm desetin. Sainz byl ještě o čtvrt sekundy pomalejší a pohoršil si na desátou pozici.

Páté místo v obou trénincích obsadil George Russell z Mercedesu. Jeho týmový kolega sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton byl šestý a jedenáctý. V obou částech za Verstappenem zaostal zhruba o sekundu.

Tréninky na Velkou cenu Saúdské Arábie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Džiddě:
První trénink:
1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:29,617
2. Pérez (Mex./Red Bull) -0,483
3. Alonso (Šp./Aston Martin) -0,698
4. Stroll (Kan./Aston Martin) -0,960
5. Russell -1,154
6. Hamilton (oba Brit./Mercedes) -1,170
Druhý trénink:
1. Verstappen 1:29,603
2. Alonso -0,208
3. Pérez -0,299
4. Ocon (Fr./Alpine) -0,436
5. Russell -0,467
6. Gasly (Fr./Alpine) -0,497

Reklama