Hlavní obsah

Pustit Vettela? Ani omylem, odmítá Webber týmovou režii v Red Bullu

Praha/Dillí

V boji o mistrovský titul je sice Mark Webber ve své stáji až na druhé koleji, dopředu ale varuje, ať týmový parťák a lídr světového šampionátu vozů formule 1 Sebastian Vettel nečeká žádné pardony. Australského jezdce dělí od čela tabulky 63 bodů, v posledních čtyřech závodech však leží ještě celá stovka a Webber dobře ví, že naděje umírá poslední...

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Mark Webber (vlevo) bere svého týmového parťáka Sebastiana Vettela pořád za soupeře.

Článek

„Čistě matematicky mám pořád naději na titul. A pokud se o víkendu v Indii otevře šance na vítězství, půjdu bez milosti za ní," odmítl Webber spekulace, že by snad měl Vettelovi, který se do vedení v šampionátu dostal v minulém závodu v Koreji a drží těsný šestibodový náskok před Fernandem Alonsem z Ferrari, krýt záda.

Šestatřicetiletý australský jezdec v Koreji dojel druhý a pořádně si napravil sebevědomí po třech nepovedených závodech, v nichž získal pouhé dva body. „Hlavně Velká cena Japonska bolí, tam jsem opravdu přišel o hodně," mrzí dodnes Webbera.

Naděje na triumf pouze v teoretické rovině

Při propočítávání možných scénářů ale zůstává pilot Red Bullu realistou. „Vyhrát ještě nějaký závod by bylo skvělé, ale zasáhnout do boje o titul? Pokud budou Seb (Vettel) a Fernando (Alonso) dojíždět jako obvykle, tak je pravděpodobnost, že bych do jejich duelu významněji zasáhl, hodně malá," uvědomuje si. „Ale nikdy neříkej nikdy!" dodává spiklenecky.

Víkendová Velká cena Indie je sedmnáctým závodem ve dvacetidílném kalendáři letošního mistrovství světa vozů formule 1. Prestižní seriál se na okruhu u Dillí představí podruhé po loňské premiéře, kterou ovládl tehdy již jistý mistr světa Vettel.

Reklama

Související témata: