Hlavní obsah

Räikkönen žije na jiné planetě, tvrdí šéf týmu Ferrari

MADONNA DI CAMPIGLIO

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali složil svérázný kompliment finskému pilotovi Kimimu Räikkönenovi. Mistr světa z roku 2007 podle něj žije na jiné planetě než ostatní lidé.

Článek

"Kimi žije v jiném světě, na úplně jiné planetě," citovala agentura SID Domenicaliho, jenž tuto vlastnost považuje za Räikkönenovu silnou stránku. "Kimi se izoluje. Pokud se někdy dostane pod tlak, tak jen sám od sebe. Nic, co přijde zvenčí, ho nemůže rozhodit. To je neuvěřitelné," řekl šéf týmu na adresu svého pilota.

Räikkönen má právě kvůli svému odtažitému vystupování bez projevování emocí přezdívku Iceman a výjimku podle všeho nedělá ani při styku s kolegy ve Ferrari. "Nedalo se čekat, že když dorazí po dovolené, bude umět italsky, aby si více rozuměl se svým týmem. Ani to, že se bude aspoň o trochu víc smát. To není jeho styl. Ale vím, že už je netrpělivý, aby mohl zase usednout do formule a vyhrávat," uvedl Domenicali.

Räikkönen má za sebou neúspěšnou sezónu, v níž se ani nepřiblížil obhajobě mistrovského titulu z předchozího roku. Šéf italského týmu ve středu nepotvrdil spekulace, že má do Ferrari namířeno dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso, s nímž už jsou Italové podle některých zpráv dohodnuti na budoucí smlouvě. "Fernando je velký jezdec. Ale my jsme s Kimim a Felipem Massou velmi spokojeni," uvedl Domenicali.

Reklama

Související témata: