Hlavní obsah

Skvělý kousek mechaniků. Cunoda díky nim v boxech předjel dva soupeře naráz a pobláznil japonské fandy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připsal si alespoň bod, což se Japonci ve Velké ceně Japonska nepovedlo 12 let od tehdy senzačního třetího místa Kamuje Kobajašiho. Júki Cunoda se ale k němu probil hodně zajímavým a unikátním způsobem, když mu na 10. příčku pomohlo předjetí hned dvou soupeřů během zastávky v boxech. „Bez mechaniků bych ten bod nejspíš nezískal. Odvedli skvělou práci,“ věděl Cunoda.

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Júki Cunoda při zastávce v boxech

Článek

Říká se, že v boxech se dá jenom ztratit, ovšem Cunoda ukázal, že při šikovnosti mechaniků se dá i hodně vydělat. Závod v Japonsku se dostal do poloviny, když k výměně gum v jeden okamžik zajelo hned pět pilotů naráz (Bottas, Magnussen, Cunoda, Stroll, Sargeant), navíc v těsném vláčku za sebou.

Mechanici týmu RB, za který Cunoda závodí, ale spustili kvapíkovou práci. A Japonec díky jejich umu vyrazil o chvilku dřív než Sargeant a Bottas, kteří do boxů přijeli před ním.

„Hoši, velmi dobře. Špičková práce, díky,“ hlásil hned do týmového rádia.

V ten moment byl jedenáctý, jenže před ním jedoucí Nico Hülkenberg ještě k výměně musel. Cunoda pak desátou příčku udržel, bodoval podruhé za sebou, a především znovu ukázal, že je teď pro „juniorku“ Red Bullu mnohem platnějším jezdcem než slavnější Daniel Ricciardo. Ten v Japonsku rozbil vůz hned ve druhé zatáčce, narozdíl od parťáka v sezoně ještě nebodoval.

Z výkonu Cunody byli samozřejmě nadšení japonští diváci, tribuny bouřily. On sám jim pak v cíli skrz vysílačku děkoval a znovu zopakoval: „Velké uznání mechanikům, udělali skvělý pit stop.“ A v pozávodním rozhovoru přidal: „Naše zastávka v boxech byla jedním z velkých vrcholů. Bylo to šílené, náš tým ale odvedl vynikající práci a bez mechaniků by bylo pravděpodobně mnohem těžší ten bod získat. Jsem moc šťastný.“

Sám Cunoda je teď s celkovým ziskem sedmi bodů jedenáctý, stáj RB šestá (nejlepší z druhé poloviny startovního pole), což týmu může na konci sezony přinést výrazný finanční bonus.

Reklama

Související témata:
Júki Cunoda