Hlavní obsah

Slov pětinásobného šampiona si váží. Cesta k titulu bude ale podle mladíka ještě hodně dlouhá

Praha

Lewis Hamilton již několikrát podpořil svého rivala z Ferrari, Charlese Leclerca. Dokonce se o něm vyjádřil, že v něm vidí kousek sebe, a že je kandidátem na titul. Talentovaného jezdce slova pětinásobného světového šampiona potěšila, avšak zatím zůstává nohama na zemi. „Chtěl bych toho dosáhnout, ale bude to ještě hodně dlouhá cesta,“ uvědomuje si mladík.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton a Charles Leclerc.

Článek

Pochvala vždy potěší, a o to víc od jednoho z nejlepších jezdců v historii formule 1, Lewise Hamiltona. Pětinásobný světový šampion během této sezony již několikrát podpořil jednoho z nejtalentovanějších mladíků současnosti. Slova chvály vyjádřil Charlesi Leclercovi třeba v Bahrajnu, kde se jezdec Ferrari dlouho pohyboval na čele závodu, avšak kvůli poruše vozu se deset kol před cílem propadl na třetí místo.

„Charles tady odvedl skvělou práci. Zasloužil si vyhrát. Tenhle kluk získá v budoucnosti spoustu vítězství," prohlásil tehdy Hamilton. Po Velké ceně Číny, kde Ferrari uplatnilo týmovou režii a Leclerc před sebe musel pustit Sebastiana Vettela, ho zase utěšoval. „Chápu, jak se cítí. Zažíval jsem něco podobného. Máme mnoho společného.“

Hamilton jednadvacetiletého závodníka považuje za adepta na vítězství v seriálu MS. „Je velice příjemné slyšet od pětinásobného mistra světa a mnoha dalších lidí, že jsem kandidátem na titul,“ přiznal Lecler na webu gpblog.com. „Ale myslím, že je to ještě hodně dlouhá cesta, vysvětloval jezdec, kterému nyní v průběžném pořadí šampionátu patří paté místo a na vedoucího Bottase ztrácí čtyřicet bodů.

„Je jisté, že udělám vše, co bude v mých silách, abych toho jednou dosáhl. Chci být nejlepší, ale zároveň si uvědomuju, jak je to těžké. Už jako dítě, když jsem začal závodit v motokárách, jsem chtěl vítězit. Stát se světovým šampionem je mým cílem,“ uzavřel Leclerc, který doufá, že s Ferrari již brzy prokážou potenciál auta, který má a budou opět konkurovat Mercedesu.

Reklama

Související témata: