Hlavní obsah

Staněk skončil v hlavním závodě F2 v Monte Carlu šestnáctý

Český závodník Roman Staněk skončil šestnáctý v hlavním závodě formule 2 v Monte Carlu a nenavázal na bodovanou šestou příčku ze sobotního sprintu. Dvacetiletý jezdec týmu Trident si oproti startovní pozici pohoršil o deset míst. Zvítězil Brit Zak O’Sullivan z týmu ART před Francouzem Isackem Hadjarem a Estoncem Paulem Aronem. Aron se nově dostal do čela průběžného pořadí a vede o dva body před Hadjarem.

Foto: Dutch Photo Agency

Roman Staněk na archivním snímku.

Článek

Rodák z Valašského Meziříčí Staněk vyšel na prázdno v osmém z deseti letošních závodů. Na kontě má dál 13 bodů a klesl v pořadí šampionátu na 19. příčku.

Staněk zůstal po startu šestý, dostal se před Victora Martinse, neuhlídal ale útok Andrey Kimiho Antonelliho. Pozici držel do 21. kola, kdy zajel pro nové pneumatiky a propadl se na chvost. V dalším průběhu se mu již nedařilo pozici příliš vylepšit a skončil šestnáctý. Závod se nevydařil ani jeho týmovému kolegovi Richardu Verschoorovi, který po startu z pole position kvůli technickým potížím odstoupil.

Devatenáctiletý O’Sullivan zvítězil po startu z 15. místa a připsal si první triumf v F2. Využil pozdní zastávky v boxech při režimu virtuálního safety caru po nehodě Joshuy Dürksena. Cílem projel o 580 tisícin před Hadjarem, který dal do vysílačky najevo velké rozhořčení.

Program šampionátu formule 2 bude pokračovat 22. a 23. června v Barceloně.

Závod šampionátu formule 2 v Monte Carlu (Monako) - hlavní závod
1. O'Sullivan (Brit./ART Grand Prix) 1:00:25,696
2. Hadjar (Fr./Campos Racing) -0,580
3. Aron (Est./Hitech Pulse-Eight) -8,053
...
16. Staněk (ČR/Trident) -33,309
Průběžné pořadí
1. Aron 80
2. Hadjar 78
3. Maloney (Barb./Rodin) 69
...
19. Staněk 13
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.