Hlavní obsah

Topící se Pérez ukázal: Neodepisujte mě. Na trati letěl, chválil ho týmový šéf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl mužem na odstřel, vždyť i bývalý inženýr stáje Red Bull Daniel Drury před nedělním závodem v Maďarsku věštil: „Pérez upadl do vražedné spirály druhého jezdce Red Bullu. Musí tento víkend předvést něco speciálního, jinak mu Marko (poradce stáje pro motorsport) na konci sezony ukáže dveře.“ A zdá se, že topící se Sergio Pérez na okruhu Hungaroring přece jen vyplaval nad hladinu a nadechl se k záchraně. „Vyslal jasný signál: Neodepisujte mě,“ řekl dokonce šéf stáje Red Bull Christian Horner.

Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool

Sergio Pérez (vpravo) a týmový šéf stáje Red Bull Christian Horner před startem Velké ceny Maďarska.

Článek

Startoval z deváté příčky, dojel třetí a fanoušci ho zvolili „Jezdcem dne." A sám Sergio Pérez před vstupem na stupně vítězů v rozhovoru vykládal: „Doufám, že teď na pódiu budu stávat pravidelně." Ne, ještě není jeho angažmá v Red Bullu zdaleka zachráněno, ale už se beznadějně netopí... „Tentokrát na trati létal. Při předjíždění ukázal odvahu, neskutečně získával pozice. Odjezdil vynikající závody, které mu dodají sebevědomí," chválil ho i Horner.

Přitom to v Maďarsku pro Péreze začalo tak zle. Hned v prvním tréninku po hloupé minele, kdy byl v zatáčce až příliš široký, opřel auto do svodidel. Leckdo kroutil hlavou, malý Pérezův fanoušek na tribuně dokonce začal plakat.

„Byla to školácká chyba, kterou si nedokážu vysvětlit. Přitom na začátku roku byl perfektní, ale nejspíš se dostal pod tlak a chybuje," říkal bývalý pilot Martin Brundle a dnes expert stanice Sky.

Ano, Pérez se poslední týdny trápil. V kvalifikacích to bylo z jeho strany utrpení a v kontrastu s týmovým kolegou, dokonalým Maxem Verstappenem, působil v silném Red Bullu jako amatér. A zvlášť poté, co vlivný Helmut Marko zčistajasna zametl s Nyckem de Vrisem a do „béčka" Red Bullu angažoval Daniela Ricciarda, se Pérezova budoucnost nejevila moc růžově. K tomu v maďarské kvalifikaci sotva prolezl do třetí části. „Chválabohu," komentoval to Marko lakonicky

Nicméně v závodě, jak už řekl Horner, letěl. Přímo na trati se dostal před Sainze, Alonsa a v tvrdém souboji také přes Piastriho. V závěru dokonce útočil na druhé místo Norrise. „Druhá příčka byla blízko, ale bohužel jsem se dostal do provozu aut o kolo zpět a trať byla mimo stopu hodně špinavá. V posledních kolech jsem ztratil pár sekund, a než jsem se do toho dostal, bylo už pozdě. Celkově jsme ale měli dobrou strategii a získali povedený výsledek," věděl sám.

A ač je kritizovaný, tak v šampionátu stále drží druhou pozici.

Bylo to ale od něj v Maďarsku ojedinělé vzepětí? A nebo už o víkendu v belgickém Spa definitivně ukáže, že se ze dna odrazil vzhůru a že bude na konci sezony vicemistrem?

Reklama

Související témata: