Hlavní obsah

Tréninky na výroční závod F1 v Silverstonu ovládl Mercedes

Aktualizováno

Dnešní tréninky na Velkou cenu k 70. výročí formule 1 ovládli jezdci stáje Mercedes. Rychlejší druhou část na okruhu v Silverstonu vyhrál šestinásobný mistr světa Lewis Hamilton před Valtterim Bottasem, dopoledne bylo pořadí opačné.

Foto: Pool, Reuters

Úvodní trénink na Velkou cenu k 70. výročí formule 1 vyhrál Valtteri Bottas z Mercedesu

Článek

Mercedes ovládl všechny čtyři závody v dosavadním průběhu koronavirem zkrácené sezony a nadvládu mistrovská stáj potvrdila i dnes. Hamilton, který vyhrál poslední tři Velké ceny a vede průběžné pořadí šampionátu o třicet bodů před Bottasem, zaznamenal nejrychlejší čas dne výkonem 1:25,606 a týmového kolegu porazil o 176 tisícin.

Přes osm desetin ztratili třetí Daniel Ricciardo z Renaultu, čtvrtý Charles Leclerc z Ferrari i pátý Lance Stroll z Racing Pointu. Šestý skončil Nico Hülkenberg, který stejně jako minulý týden nahradil Sergia Péreze. Mexický jezdec stáje Racing Point je stále v izolaci kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

Čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel potvrdil, že se mu zatím vůbec nedaří a obsadil až čtrnácté místo se ztrátou 1,6 sekundy na Hamiltona. Pilot Ferrari navíc pět minut před koncem druhé části musel kvůli poškozenému motoru a úniku oleje vůz na trati odstavit a spolu s nehodou Antonia Giovinazziho z Alfy Romeo přispěl k předčasnému ukončení tréninku.

Silverstone hostí závod formule 1 znovu po týdnu, minulou neděli se na slavném okruhu uskutečnila Velká cena Británie, kterou navzdory prasklé pneumatice vyhrál Hamilton. Dva závody na stejném okruhu se v aktuálním ročníku uskutečnily na začátku sezony také ve Spielbergu.

Tréninky na Velkou cenu k 70. výročí formule 1, závod mistrovství světa vozů formule 1:
První trénink:
1. Bottas (Fin./Mercedes) 1:26,166
2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,138
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,727
4. Hülkenberg (Něm./Racing Point) -0,776
5. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,896
6. Albon (Thaj./Red Bull) -1,114.
Druhý trénink:
1. Hamilton 1:25,606
2. Bottas -0,176
3. Ricciardo (Austr./Renault) -0,815
4. Verstappen -0,831
5. Stroll (Kan./Racing Point) -0,895
6. Hülkenberg -1,140

Reklama

Související témata: