Hlavní obsah

Ukradli jste titul! Red Bull se pustil do války s televizí Sky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jedné straně bujaré veselí z rekordního 14. vítězství v sezoně, na druhé mrazivé ticho. Max Verstappen a potažmo celý tým Red Bull se během víkendové Velké ceny Mexika vozů formule 1 pustil do mediální války a vyhlásil bojkot televizní stanice Sky. Důvodem k výstavbě hradby mlčení byly výroky reportéra Teda Kravitze na adresu úřadujícího světového šampiona.

Foto: Edgard Garrido, Reuters

Max Verstappen po kvalifikaci na Velkou cenu Mexika.

Článek

Fanouškům formule 1 dobře známý britský reportér na adresu nizozemského jezdce opakovaně prohlásil, že při loňském vypjatém souboji o titul „okradl" Lewise Hamiltona. Naposledy si uštěpačnou poznámku neodpustil předminulý víkend během Velké ceny USA v Austinu a podle reakce Verstappena šlo o pověstnou poslední kapku.

Po přesunu do Mexika pětadvacetiletý pilot odmítl stanici Sky poskytnou jakékoliv interview a bobříka mlčení posléze začal držet kompletní tým Red Bull. Expert stanice Martin Brundle tak nedostal přímo na startovním roštu šanci probrat situaci těsně před závodem s šéfdesignérem Adrianem Neweyem. A prázdno bylo před mikrofonem Sky i po závodu, kam kromě Verstappena a Sergia Péreze nepřišel ani šéf týmu Christian Horner.

Foto: Carlos Perez Gallardo, Reuters

Tým Red Bull slaví triumf v Mexiku. Vpřed uprostřed (zleva) Sergio Pérez, šéf stáje Christian Horner a Max Verstappen.

„Celý rok do nás šili naprosto bez respektu, zejména jedna konkrétní osoba," objasnil Verstappen reportérovi nizozemsklého deníku De Telegraaf. „V určitý moment pohár přetekl, už to nemíním akceptovat. Atmosféra na sociálních médiích je toxická a tohle všechno jen zhoršuje," dodal již jistý obhájce titulu.

K situaci se pak hvězda Red Bullu vyjádřila i na tiskové konferenci po závodu. „Vůbec se to netýká víkendu v Mexiku. Situace je konstantní celý rok. Nulový respekt, skoro každý den. A každá taková poznámka všechno jen zhoršuje. Už to odmítám tolerovat. Proto jsem se rozhodl s lidmi ze Sky nebavit," poznamenal Verstappen. Šéf týmu Horner nicméně oznámil, že při následující Velké ceně Brazílie se tým Red Bull ke svým mediálním povinnostem vůči stanici Sky opět vrátí.

Verstappenova bitva s novináři každopádně neměla v Mexiku žádný vliv na výkon nizozemského závodníka v kokpitu. Čtvrtým triumfem na okruhu bratrů Rodríguezových a celkově 34. v kariéře navíc Verstappen po počáteční napínavé bitvě s Hamiltonem stanovil nový rekord, když v jedné sezoně triumfoval už počtrnácté. V historické tabulce držitelů třinácti vítězství se tak odpoutal od Michaela Schumachera (v sezoně 2004) a Sebastiana Vettela (2013).

Navíc má Verstappen už nyní rekordní počet bodů v jedné sezoně. Dva závody před koncem sezony vede šampionát s 416 body, což je o tři více, než nasbíral dosavadní rekordman Hamilton v roce 2019.

Reklama