Hlavní obsah

Úvodní trénink v Imole ovládl Leclerc

Úvodní trénink na Velkou cenu Emilie Romagny vozů formule 1 vyhrál lídr průběžného pořadí mistrovství světa Charles Leclerc. Pilot Ferrari zajel na mokré trati v Imole o 877 tisícin sekundy rychlejší čas než jeho týmový kolega Carlos Sainz. Úřadující šampion Max Verstappen z Red Bullu, který obhajuje v závodě loňské vítězství, byl třetí se ztrátou 1,465 vteřiny.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Pilot Ferrari Charles Leclerc projíždí zatáčku na mokré trati v Imole.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Leclerc potvrdil na domácí trati Ferrari sílu svého vozu v této sezoně. Monacký jezdec vyhrál dva z dosavadních tří závodů a má v čele MS náskok 34 bodů před Georgem Russellem z Mercedesu. Ten zajel na osychající trati v Imole desátý čas s takřka pětivteřinovou ztrátou.

Kvůli kluzkému asfaltu vyjela řada jezdců během tréninku mimo trať. Vedle Leclerca měl problémy také Lando Norris z McLarenu nebo Valtteri Bottas z Alfy Romeo.

Program v Imole pokračuje od 17:00 SELČ kvalifikací na sobotní sprint. Ten určí nejen pořadí pro nedělní hlavní závod, ale osm nejlepších jezdců získá nově prémiové body do pořadí mistrovství světa. Vítěz jich obdrží osm a každý další v pořadí o jeden méně. V minulé sezoně bodovali jen tři nejlepší.

Velká cena Emilie Romagny, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Imole:
První trénink:
1. Leclerc (Mon./Ferrari) 1:29,402
2. Sainz (Šp./Ferrari) -0,877
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -1,465
4. Magnussen (Dán./Haas) -3,037
5. Schumacher (Něm./Haas) -3,586
6. Pérez (Mex./Red Bull) -3,610
17:00 Kvalifikace na sprint.

Reklama

Související témata: