Hlavní obsah

V Rakousku před startem F1 začínají testovat pracovníky na okruhu

Kvůli blížícímu se startu sezony formule 1 v Rakousku se dnes na okruhu ve Spielbergu otevřou první dvě testovací stanice na covid-19. Očekává se, že v souvislosti s dvěma červencovými Velkými cenami bude provedeno 10 až 12 tisíc koronavirových testů.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Mistrovství světa F1 začne se čtyřměsíčním zpožděním závody 5. a 12. července ve Spielbergu za přísných hygienických podmínek. Jednou z hlavních bude právě pravidelné testování.

"Všichni lidé, kteří pracují na okruhu - jsou jich zhruba tři tisíce - budou moci na pracoviště pouze s negativním osvědčením na covid-19, které nebude starší než čtyři dny. Místní lidé budou testováni na okruhu," řekl agentuře APA Siegfried Schnabl, šéf společnosti, jež bude mít testování v Rakousku a poté i v navazujícím závodě v Maďarsku na starosti.

S blížícím se startem sezony se bude kapacita testovacích míst zvyšovat, příští pondělí už jich bude v okolí okruhu dvacet. Odebrané vzorky se budou vozit do laboratoře v Ebersbergu u Mnichova, kde jsou připraveni provádět analýzy sedm dnů v týdnů 24 hodin denně. Výsledky testů by měly být známy 16 až 24 hodin po odběru.

Upravený kalendář šampionátu F1 zatím obsahuje osm závodů, které se budou konat minimálně zpočátku bez diváků. Účastníci seriálu se budou přepravovat charterovými lety a v dějištích Velkých cen se budou vyhýbat kontaktu s místními. Manuál s návodem, jak se chovat, má přes 80 stran. Desítka týmů by měla při závodech fungovat maximálně s 80 lidmi místo obvyklých více než 130.

Reklama

Související témata: