Hlavní obsah

Velká cena Francie vozů formule 1 se v příštím roce neuskuteční

Z kalendáře mistrovství světa vozů formule 1 vypadne pro příští rok Velká cena Francie. Vedení šampionátu se rozhodlo podle agentury AFP neprodloužit smlouvu, kterou mělo s okruhem v Le Castellet od roku 2018. Podle šéfa F1 Stefana Domenicaliho by se ale závod mohl v budoucnu do kalendáře vrátit v takzvaném rotačním systému spolu s dalšími podniky.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Řidič stáje Alpine Esteban Ocon.

Článek

"Naše jednání jsou velmi otevřená skvělé budoucnosti. Přestože to v příštím roce nevyjde, v budoucnu se mohl najít nějaký druh rotace, který by každému umožnil být součástí kalendáře," řekl Domenicali.

Formule 1 se do Francie vrátila před čtyřmi lety. Tehdy okruh Paula Ricarda ukončil desetiletou odmlku a navázal na předchozí závody v Magny Cours. Ve Francii se odjelo v rámci šampionátu F1 na různých tratích 62 Velkých cen.

Ze čtyř ročníků v Le Castellet vyhrál dvakrát Lewis Hamilton z Mercedesu, letos a loni zase vládl Max Verstappen z Red Bullu. V roce 2020 byla Grand Prix kvůli pandemii koronaviru zrušena.

Ačkoliv počet závodů v kalendáři formule 1 stále narůstá, historické okruhy nahrazují nové destinace. Letos v šampionátu debutovala Velká cena Miami, v dalších letech přibudou závody v Kataru, Las Vegas, spekuluje se také o návratu GP Číny a pořadatelé jednají o uspořádání závodů v Jižní Africe.

Nejistou budoucnost v programu má proto také Velká cena Belgie, která rovněž jedná o novém kontraktu. Ohrožena je i tradiční Velká cena Monaka.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články