Hlavní obsah

Velká cena Kanady F1 padne podle médií druhý rok po sobě za oběť koronaviru

Velká cena Kanady formule 1 zatím zůstává v kalendáři mistrovství světa, přestože panují obavy, že se kvůli opatřením proti koronaviru stejně jako loni neuskuteční. Starostka Montrealu Valérie Planteová popřela informace televizní stanice CBC, že tamní zdravotní úřady konání Grand Prix na okruhu Gillese Villeneuvea nepovolí. Obavy podle ní neznamenají automaticky zrušení závodu, který je v plánu 13. června

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Podle zprávy CBC by pro místní úřady Grand Prix i za zavřenými dveřmi bez diváků představovala v současné situaci příliš velké riziko. Podle Planteové ale úřad vydal jen doporučení a konečné rozhodnutí zatím nepadlo. "Ať už bude rozhodnutí nakonec jakékoliv, a i kdyby se ukázalo, že se Grand Prix letos do Montrealu nevrátí, chceme zajistit, aby do budoucna Montreal zůstal dějištěm," citovala agentura Canadian Press Planteovou.

Mluvčí zdravotního úřadu zdůraznila, že rozhodnout se musí na příslušných místech. "My můžeme jen dát doporučení a vyhodnotit rizika. Vzhledem k epidemické situaci v Montrealu jsme dali najevo naše rozpaky nad konáním takové akce," uvedla.

Kanada bojuje s třetí vlnou pandemie a v zemi platí přísná opatření. Zástupci formule 1 doufali, že se jim podaří obejít povinnou dvoutýdenní karanténu a uskutečnit Velkou cenu v uzavřené bublině, do níž by se celý kolotoč F1 přesunul přímo z Ázerbájdžánu, kde se bude závodit 6. června.

Podle médií by kanadský termín mohlo převzít Turecko. Okruh v Istanbulu je z Baku logisticky snadno dostupný a jako záskok na poslední chvíli se do kalendáře dostal i vloni, kdy program F1 pandemie koronaviru zásadně poznamenala.

Reklama

Související témata: