Hlavní obsah

Velká cena Malajsie zmizí po této sezoně z kalendáře

Kuala Lumpur

Velká cena Malajsie zmizí po této sezóně z kalendáře mistrovství světa formule 1. Naposledy budou jezdci závodit na okruhu v Sepangu letos v říjnu, přestože má země podle platné smlouvy práva na pořádání Grand Prix ještě na rok 2018. Ministerstvo turistického ruchu se ale s vedením F1 dohodlo na předčasném ukončení kontraktu.

Foto: Jason Reed, Reuters

Státní ropný gigant Petronas bude sponzorovat už jen stáj Mercedes.

Článek

Velká cena Malajsie, jež se poprvé konala v roce 1999, se v posledních letech potýká s odlivem zájmu diváků a poklesem příjmů. Ministerstvo turistického ruchu už vloni v listopadu oznámilo, že neuvažuje o prodloužení smlouvy po roce 2018, nakonec se ji rozhodlo vypovědět o rok dříve.

"Je vždycky smutné loučit se s členem rodiny formule 1," řekl obchodní ředitel F1 Sean Bratches. "Malajští příznivci formule 1 v posledních téměř dvou desetiletích dokázali, že patří mezi nejvášnivější fanoušky," dodal.

Francie se vrací n scénu

V příští sezóně bude v programu mistrovství světa 21 závodů. Do kalendáře se totiž vrátí německá Grand Prix a po deseti letech rovněž Velká cena Francie.

Státní ropný gigant Petronas, který byl hlavním sponzorem malajského závodu, bude nadále sponzorovat jen mistrovský Mercedes. Vláda ušetřené prostředky za pořádání Grand Prix formulí vloží do modernizace okruhu v Sepangu, kde se i nadále budou jezdit mimo jiné závody mistrovství světa silničních motocyklů. Na jejich pořádání má Malajsie práva do roku 2021.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články