Hlavní obsah

Verstappen je už z nadvlády Hamiltona otrávený. Je nudné stále vidět, jak Lewis vítězí, říká a hodlá to změnit

Praha

Je potřeba to změnit. Nadvláda Lewise Hamiltona ve formuli 1 je už totiž nudná. To si myslí Max Verstappen a doufá, že se mu brzy se svými mladými kolegy podaří šestinásobného světového šampiona sesadit z trůnu. Uvědomuje si ale, že hodně bude záležet na monopostech, které jim týmy přichystají.

Foto: Profimedia.cz

Max Verstappen.

Článek

Formuli 1 vládne již několik let Lewis Hamilton. Jezdec Mercedesu se stal letos pošesté v kariéře světovým šampionem a kralovat by chtěl ještě dál. To se ale vůbec nelíbí Maxi Verstappenovi, který jeho dominanci označil za nudnou. „Je už trochu nudné stále vidět, jak Lewis vítězí,“ prohlásil talentovaný mladík na webu f1i.com.

„Musíme to zkusit změnit. Myslím, že je pro náš sport dobré, že se na scéně objevili mladí kluci, a doufejme, že to brzy převezmou. Lewis stárne, takže v určité chvíli skončí,“ zamýšlel se jezdec Red Bullu s tím, že si ale uvědomuje, že hodně bude také záležet na Mercedesu, jaký Hamiltonovi připraví monopost.

Ten letos již pošesté za sebou ovládl Pohár konstruktérů. „Pokud bude Mercedes stavět stále dominantní auta, tak zase určitě vyhraje. Takže my jako tým se musíme ujistit, jestli je dokážeme porazit,“ vysvětloval Verstappen dál. „Řekl bych, že jsme na správné cestě. Když vidíte výkon našeho motoru ve srovnání s Mercedesem a Renaultem, tak jsme nyní velmi blízko Mercedesu. To je pro příští sezonu slibné,“ pochvaloval si.

Jezdce formule 1 čekají letos ještě dva závody. Již tento víkend se pojede Velká cena Brazílie a Max Verstappen v ní bude chtít co nejvíce uspět, protože by v šampionátu rád obsadil celkové třetí místo. Nyní je na čtvrté příčce a na třetího Charlese Leclerca z Ferrari ztrácí čtrnáct bodů.

Reklama