Hlavní obsah

Verstappen se rozohnil nad Vegas: Kdyby mi tohle dali jako omluvu, tak bych to tady celé zboural

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O titulu mistra světa letošní formule 1 je již dávno rozhodnuto, přesto ale závody F1 budí emoce. Již jistý vítěz letošního ročníku Max Verstappen z Red Bullu se rozohnil nad aktuálním děním kolem Velké ceny v americkém Las Vegas, kde se závody této disciplíny jedou poprvé od roku 1982. Najevo to dal hned několikrát na předzávodní tiskové konferenci.

Foto: Nick Didlick, ČTK/AP

Jezdec Red Bullu Max Verstappen na americké trati.

Článek

Předposlední Velká cena letošní sezony budila emoce v podstatě od začátku roku. Mnozí kritizovali fakt, že se jedná o suverénně nejdražší závod roku. Jiní například projevili nespokojenost nad tratí, která podle mnohých není tolik zajímavá, jelikož dráhu tvoři spousta rovinek a málo zatáček, kde by se dalo dobře předjíždět. Poté astronomické ceny lístků nebo fakt, že se jedná o již třetí závod ve Spojených státech. Problémů s touto tratí měli mnozí fanoušci zkrátka hned několik.

Vše vygradovalo pátečním prvním tréninkem, kdy špatně přidělaný kanál na trati zničil monopost Carlosu Sainzovi ze stáje Ferrari. A zdlouhavé odklady kvůli zajištění bezpečného stavu trati nakonec znamenaly, že všichni přítomní fanoušci museli několik hodin čekat na další trénink.

Toho se však nedočkali. Z bezpečnostních a logistických důvodů totiž ani jeden z fanoušků nemohl zůstat a sledovat druhý trénink a tribuny musely být vyklizeny. Organizátoři závodu posléze rozhodli o tom, že divákům způsobenou újmu vykompenzují poukazem do fanouškovského obchodu v hodnotě 200 dolarů (cca 4.500 Kč). Pro porovnání, pouze vstupenky na tyto dva tréninky stály 400 dolarů, tudíž dvojnásobek.

I to kritizoval posléze Verstappen na předzávodní tiskové konferenci. „I na tom dokážou posléze vydělat, to je skvělé,“ zmínil ironicky. „Kdybych byl fanoušek a dali by mi tohle jako omluvu, neudržel bych se a zničil ten celý obchod,“ dodal k této situaci.

Odškodnění fanoušků ale nebylo jediné téma, o kterém mluvil. Například přiznal, že proti samotnému městu nic nemá, pouze tu nechce závodit. „Miluji Vegas jako město, ale nechci tady opravdu jezdit v kokpitu. Radši bych si zašel ven, dal nějaké drinky či jídlo a tak. Ale závodění se pro toto město nehodí,“ pověděl vůči americkému městu na jihu Nevady.

Závody Formule 1 dokázal porovnat i mezi sebou ve fotbalové terminologii. „Například závod v Monaku je taková Liga mistrů, oproti tomu tady (v Las Vegas, pozn. red.), to je spíš nějaká národní liga,“ zmínil ostře vůči americké trati.

Verstappen byl i dotázán, co by na celé Velké ceně změnil. Tomuto dotazu se nejprve pousmál a poté odvětil. „Dejte mi papír formátu A4 a rozepíšu se vám o tom. Pojďme se ale radši bavit o něčem jiném…“ zmínil.

Kromě Velké ceny Las Vegas se však opřel i do sprintu, i když se konkrétně na této americké trati nepojede. Tento nový formát není tolik oblíbený mezi fanoušky motorsportu a zjevně ani u samotného Verstappena. Když byl dotázán, jak si myslí, že zvládne nedělní závod, odpověděl s úsměvem na tváři: „Musíme si na to počkat a uvidíme zítra. To je na tom to krásné, že tu nemáme žádný sprint, který by nám to ukázal,“ dodal.

Hlavní závod Velké ceny Las Vegas je na programu v neděli v 7 hodin středoevropského času. Z pole position do něho vyrazí jezdec Ferrari Charles Leclerc, v první řadě ho doplní právě již jistý mistr světa Verstappen.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.