Hlavní obsah

Verstappen starší: Pokud Horner zůstane šéfem, tým exploduje. Stojí právě on za únikem informací?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jeho syn si připsal další suverénní vítězství, když v Bahrajnu díky svému umu i síle nového redbullu deklasoval zbytek. Jenže po závodě stejně Jos Verstappen, otec trojnásobného mistra světa Maxe, pálil ostrými. V rozhovoru pro britský list Daily Mail uvedl, že by měl šéf stáje Red Bull Christian Horner kvůli své aféře opustit tým. „Nemůže to tak jít dál, protože jinak se tým rozpadne,“ řekl Verstappen senior.

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Jos Verstappen (vlevo) a Christian Horner

Článek

Je to kauza, která už pár týdnů pořádně hýbe světem formule 1 a také dokazuje, že Red Bull není tak dokonalou stájí, jak by se na trati v podání Maxe Verstappena mohlo zdát. Horner čelil vážnému obvinění z nevhodného chování vůči jedné ze zaměstnankyň stáje, vše mělo mít navíc i sexuální podtext.

Ve středu ho sice nezávislé vyšetřování očistilo, jenže o den později přišel stovkám vlivných lidí z F1 anonymní e-mail, který obsahoval údajné důkazy o Hornerově přečinu.

A tak se řeší, zda náhodou vyšetřování, které si objednala společnost Red Bull, nemělo především vše zamést pod koberec. Hornera v Bahrajnu nakonec svou účastí osobně podpořila manželka Geri Halliwell, podobně jako thajští šéfové z Red Bullu. Nicméně Verstappen senior po závodě řekl: „Dokud zůstane na pozici, bude tu i napětí. Týmu hrozí, že se rozpadne. Exploduje! Nemůže to jít takto dál. Hraje si (Horner) na oběť, zatímco on je tím, kdo způsobuje problémy.“

Daily Mail navíc uvádí, že podle jeho zdrojů měl starší z Verstappenů s Hornerem po páteční kvalifikaci ostrou hádku. Šéf stáje ho totiž viní, že je to právě otec úspěšného pilota, kdo stojí za kompromitujícím e-mailem. „To by nedávalo přece smysl. Proč bych to dělal, když se tu Maxovi daří tak skvěle?“

Je ale pravda, že většina informací o kauze, která se dostávala v minulých týdnech na světlo světa, pocházela z nizozemského listu De Telegraaf. A k němu mají oba Verstappenové blízko. „Když vidím, jak Christian řídí tento tým, musím říct, že je to špičkový šéf. Z hlediska výkonnosti, co předvádíme, to nemůžete zpochybňovat. A přesně to řeším já,“ uvedl Verstappen junior.

Sám Horner dostal po sobotním závodě otázku, zda bude šéfem týmu i příští týden v Saúdské Arábii. „Rozhodně,“ odpověděl jen.

Na druhou stranu právě De Telegraaf přinesl o víkendu zprávu, že ona dotyčná žena, která na Hornera podala stížnost za jeho nevhodné chování, měla mít „velmi blízký vztah“ s Josem Verstappenem. Ač nebyla zveřejněna povaha onoho vztahu, může celé Verstappenovo počínání být jakousi odplatou.

Některá zahraniční média navíc informují, že se starší z Verstappenů v Bahrajnu hned dvakrát sešel s Toto Wolffem, šéfem konkurenčního Mercedesu. A jak dobře víte, ten vzhledem k plánovanému odchodu Lewise Hamiltona shání pilota. „Všechno je možné,“ řekl Wolff.

Reklama

  Velká cena Miami - kvalifikace na sprint dnes 22 : 30
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.