Hlavní obsah

Vettel v kvalifikaci neměl soupeře. V neděli vyjede v Dillí z prvního místa

Němec Sebastian Vettel bude ve Velké ceně Indie útočit z pole position na čtvrté vítězství v řadě. V případě úspěšné obhajoby loňského triumfu v premiérovém závodu u Dillí si jezdec Red Bullu upevní vedení v šampionátu a přiblíží se třetímu titulu v řadě.

Foto: Ahmad Masood, Reuters

Vettel vyrazí do Velké ceny Indie z pole position.

Článek

Vettel, jenž vyhrál předchozí závody v Singapuru, Japonsku a Koreji, na indickém okruhu dominoval všem třem tréninkům a přemožitele nenašel ani v kvalifikaci. Pětatřicátou pole position v kariéře si vyjel s náskokem 44 tisícin sekundy před týmovým kolegou Australanem Markem Webberem, s nímž se postaví do první řady na startu ve třetím závodu za sebou.

Druhou řadu obsadí v neděli britští jezdci McLarenu Lewis Hamilton a Jenson Button. Třetí řada bude patřit vozům Ferrari. Pátý čas zajel v kvalifikaci Vettelův konkurent v boji o titul Španěl Fernando Alonso. Za německým pilotem dnes zaostal o 490 tisícin sekundy.

Přes svůj výkon Vettel stále trvá na tom, že nemá nic jistého. Nijak nepřeceňuje ani fakt, že jeho hlavní soupeř o titul bude startovat až ze šestého místa.

„Dnes je kvalifikace, až zítra závod. Zítra teprve o něco půjde. Ohledně Alonsa, je rozhodně lepší ho mít za sebou. Nesoustředím se na něj. Musím se soustředit jen na svůj výkon, jak pojede Fernando, nemůžu ovlivnit."

Musím vyčkat na správnou příležitost, říká Alonso

Fernando Alonso z Ferrari promluvil o tom, že nebojuje jen s Vettelem, ale také s Adrianem Neweym, šéfkonstruktérem stáje Red Bull. Díky Neweymu totiž Vettel se svým kolegou Webberem mají jedny z nejsilnějších strojů.

„Není to jen o zápasu se Sebastianem. Tým Red Bull je sám o sobě silný, v posledních čtyřech závodech skončil na prvním, maximálně druhém místě." komentuje jezdec italské stáje svou složitou pozici.

„Zítra se musíme co nejdřív dotáhnout na McLaren a přitlačit na Red Bull. Poté musím vyčkávat na nějakou malou chybu. Problém s vozem, nerovností na silnici, cokoliv." dodává.

Alonso ztrácí na druhém místě letošního seriálu F1 na Vettela šest bodů. Do konce mistrovství zbývají čtyři závody.

Kvalifikace na Velkou cenu Indie
1. Vettel (Něm./Red Bull)1:25,283 min.
2. Webber (Austr./ Red Bull)1:25,327
3. Hamilton (Brit./McLaren)1:25,544
4. Button (Brit./McLaren)1:25,659
5. Alonso (Šp./Ferrari)1:25,773
6. Massa (Braz./Ferrari)1:25,857
7. Räikkönen (Fin./Lotus)1:26,236
8. Pérez (Mex./Sauber)1:26,360
9. Maldonado (Ven./Williams)1:26,713
10. Rosberg (Něm./Mercedes)bez času.

Reklama

Související témata: