Hlavní obsah

Lacko nevylučuje v Misanu šachovou partii až do poslední jízdy

Misano

Evropský šampionát tahačů zakončí poslední závod v italském Misanu. Vedoucí Maďar Norbert Kiss si už titul nechá sotva vzít. Třetího Adama Lacka z Buggyry čeká především bitva o druhou příčku s Němcem Sashou Lenzem, na něhož ztrácí jen tři body.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko v kabině svého tahače.

Článek

Vzhledem ke ztrátě 49 bodů na vedoucího Norberta Kisse má česká jednička před Misanem jasno, že na titul letos nejspíše nedosáhne. Na druhou stranu, proč se nepokusit o zázrak. „V případě Norberta je možné úplně všechno, ale nejdříve musím porazit minimálně o čtyři body Sashu Lenze," konstatuje Adam Lacko, jehož čeká na oblíbeném okruhu především bitva o druhé místo.

„Vzhledem k vývoji šampionátu nelze vyloučit, že se o celkové stupně vítězů bude bojovat do poslední jízdy, jisté šance mají totiž Antonio i Jochen. Mám rád vypjaté závody."

Buggyra v závodě mistrovství Evropy tahačů v Mostě

Buggyra

V průběhu dvoutýdenní pauzy tým řešil především nastavení a výkon závodního speciálu. „V Le Mans a Jaramě nám nevycházela sobotní super pole. Je rozdíl, jestli člověk startuje z první, nebo třetí řady. Snad jsme se někam posunuli. Zatím se mi dařilo v závodech ztráty stahovat, ale v Misanu půjde opravdu o každý bod. Taky z toho může být taktická šachová partie," avizuje Lacko.

Končí plnohodnotný šampionát

I přes odpadnutí závodu na Nürburgringu, kterému vystavila stopku nevídaná živelní katastrofa, se dobrá věc v podobě realizace plnohodnotného šampionátu podařila. V netradičním dějišti posledního závodu na okruhu v Misanu hodlá Buggyra úspěšně zakončit již tak povedenou sezonu.

Proto se představí v plné síle, o body a poháry bude v Itálii bojovat sestava ve složení Adam Lacko - Téo Calvet - Aliyyah Kolocová.

Buggyra na prvním závodě ME tahačů na Hungaroringu

Buggyra

„Ať to z hlediska Buggyry dopadne jakkoli, nutno vyzdvihnout práci promotéra, který zvládl organizaci šampionátu i revoluční přechod na bio naftu. Truck racing jde jednoznačně správným směrem," poukazuje majitel týmu Martin Koloc.

„Adam odvádí vysoký nadstandard, Buggyra Academy dodala v podobě Téa s Aliyyah jezdce s až nečekaným potenciálem růstu. Takže spokojenost s vírou v ještě úspěšnější budoucnost," dodává.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.