Hlavní obsah

Masarykův okruh dostane v zimní pauze nový povrch

BRNO

Kompletní výměnou asfaltového povrchu projde v nadcházející zimní přestávce brněnský Masarykův okruh. Dějiště závodů mistrovství světa silničních motocyklů a superbiků hostilo ve středu poslední akci termínového kalendáře a dnes již začaly přípravy na rekonstrukci dráhy včetně podkladové vrstvy. Nová závodní sezóna začne v Brně nejdříve koncem dubna a pokud se vše stihne dokončit, mohla by závodní rok odstartovat automobilová Jarní cena Brna.

Foto: Automotodrom Brno

Letecký snímek Masarykova okruhu u Brna.

Článek

"Letošní termínový kalendář už je prázdný. Začali jsme s úklidem pneumatik v bezpečnostních zónách, do konce roku je naplánováno sejmutí stávajícího asfaltového povrchu," řekla ČTK tisková mluvčí brněnského automotodromu Lenka Nestrojilová. Práce může zkomplikovat počasí; pokud začne brzy padat sníh, hrozí zpoždění. Nový povrch se bude pokládat až v březnu a dubnu příštího roku. "I tehdy ale bude hrát velkou roli počasí, neboť tyto práce vyžadují teplotu nad 15 stupňů Celsia," dodala Nestrojilová.

Naposledy se měnil povrch Masarykova okruhu před jedenácti lety. Tehdy byl v průběhu tří týdnů na přelomu května a června položen na stávající povrch nový, 2,5 cm vysoký asfaltový koberec.

Brněnský okruh zatím nemá stanovený termínový kalendář na příští sezónu. Pevné datum 20. července už ale má závod MS superbiků, o necelý měsíc později se pak v Brně pojede od 15. do 17. srpna MS silničních motocyklů.

Reklama

Související témata: