Hlavní obsah

Mičánek svezl vicemiss a ovládl Brněnského draka

Brno

Suverénní vítězství v prestižní třídě nad 3000 ccm si ve vrchařském finále sezony na Masarykově okruhu připsal Jiří Mičánek jr. za volantem Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO. Jezdec a zároveň manažer týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra zakončil vítězstvím ve všech pěti rozjížďkách letošní úspěšné tažení vrchařským seriálem Maverick Hillclimb Czech.

Foto: Buggyra media

Angelina Kostyshynová se usadila na sedadlo spolujezdce.

Článek

Může být spokojený. „Je to pro mě hezké zakončení sezony. Vedle výsledku mám dobrý pocit i vnitřně, nechyboval jsem a pochvalu jsem dostal i od táty, který mě sledoval z tribuny," připomíná junior rodinnou tradici, která mu velela zvítězit. Právě Jiří Mičánek st. byl dlouhé roky vrchařským mistrem a vládl i „starému" Brněnskému drakovi, který se jezdil v serpentinách na staré trati.

Tým na Masarykově okruhu strávil i dva dny před závodem - soustředil se ale na testování před nadcházejícím finále seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe v Misanu, na které naváže světové superfinále. „Najeli jsme hodně kilometrů a posbírali cenná data. Věřím, že díky tomu budeme moci v Misanu potvrdit, že právem patříme v Super Trofeo ke špičce," říká Jiří Mičánek.

Dva pracovní testovací dny si pilot a manažer týmu v jedné osobě zpestřil jízdou s netradiční spolujezdkyní - na sedadlo spolujezdce se usadila Angelina Kostyshynová, vicemiss Czech Republic z roku 2020. A Jiřího Mičánka překvapila svým klidem.

Adrenalinový relax Miss České republiky 2020 Natálie Kočendové

Buggyra

„Jízda byla super, ale nebylo to pro mě první rychlé svezení na okruhu v závodním autě, takže jsem byla úplně v klidu," směje se kráska, která zná Brno i z role grid girl z mistrovství světa silničních motocyklů.

Reklama

Související témata: