Hlavní obsah

Mladá závodnice se vrací na okruh, kde loni vyletěla s formulí mimo okruh

Praha

Po závodech na Hungaroringu, Slovakiaringu a Poznani se prestižní ESET Cup přesouvá do chorvatského Grobniku. Navázat na předchozí úspěšná vystoupení hodlá v barvách Buggyry trio ve složení Aliyyah a Yasmeen Kolocovy, plus David Vršecký.

Havárie Yasmeen Kolocové na okruhu v chorvatském GrobnikuVideo: Buggyra

 
Článek

Yasmeen Kolocová pojede ve "svém" speciálu Renault Clio a vzpomínky na loňskou premiéru, při které letěla s formulí mimo okruh, mladou závodnici rozhodně netrápí. "Kdyby mi to nepřipomněli, tak o tom nevím. Každopádně se jednalo o originální vstup do světa závodění," říká se smíchem. "Nemůžu až tak moc srovnávat, ale okruh se mi líbí, proto doufám, že si hezky zazávodím a přivezu nějaké poháry."

David s Aliyyah pak prověří nový Mercedes-AMG GT4. "S "gététrojkou" jsme lehce předběhli dobu, nové auto nás víceméně vrací ke kořenům. Jedná se o vynikající stroj pro jezdce Buggyra Academy, které je vůči mladým pilotům přece jen shovívavější," vysvětluje David Vršecký, který spolu se svou svěřenkyní pojede sprinty i vytrvalostní závod. "Máme data z loňska, lehce jsme testovali na simulátoru. Jedeme se hezky projet a pokud možno, vyhrát."

Foto: Buggyra media

Mazák David Vršecký a jeho maximální koncentrace...

Aliyyah Kolocová se pomalu stává nejvytíženější pilotkou roku 2021 na světě. "Připadá mi legrační, když se pořád někdo ptá, jestli jsem unavená a baví mě závodit? Je teda pravda, že mi okruhy začínají tak trochu splývat v jeden, nicméně, díky za každý nový závod."

Reklama